Thema-avond Steenbreek en Afval

Stichting Duurzaam Meerssen organiseert een thema-avond op dinsdagavond 19 april 2016 om 19:30 uur in Ontmoet Anna, (voormalig stationsgebouw), Stationsplein 1, Meerssen. Iedereen is welkom en de toegang gratis.

Deze keer bespreken we twee thema’s. Beide thema’s gaan over zaken dicht bij huis. Het vergroenen van je eigen omgeving en de invloed van het zwerfafval (vooral plastic) in onze rivieren op het milieu in de oceanen. Actuele en interessante thema’s met deskundige sprekers.

Project  Steenbreek
Operatie Steenbreek is een landelijk opgezet project waarbij aandacht wordt gevraagd voor het vergroenen van particuliere tuinen. Onder het motto ‘‘Tegels eruit, Tuin erin!’’ worden bewoners en partijen door Operatie Steenbreek opgeroepen om hun voor- of achtertuin te veranderen van een betegelde plek naar een groene en bloeiende tuin. Deze vergroening is nodig om de gevolgen van de klimaatveranderingen, waaronder wateroverlast bij hoosbuien en hittestress tijdens hete zomers, beter op te kunnen vangen Ook ecologisch kunnen groene tuinen een grote waarde hebben. De avond geeft u inspirerende voorbeelden. Is er noodzaak voor Operatie Steenbreek in Meerssen? Deze avond komt Esmee van Selst (Maastricht-Lab) meer vertellen over Operatie Steenbreek en de Maastrichtse aanpak.

Plastic soup en Zwerfafval.
Gijsbert Tweehuysen van Waste Free Waters is zojuist terug gekeerd van een fact-finding mission in opdracht van The Ocean Clean up in Indonesië en Japan. Hij is een expert op het gebied van kunststof zwerfafval in rivieren en praat mee in Europese overlegorganen. Het doel van de drie weken durende reis was te onderzoeken hoe afval vanaf het land in zeeën en oceanen terechtkomt, waar het zich verzamelt in hoge concentraties. Hij zal zijn eerste ervaringen op deze avond presenteren.

bezoek ook zijn blogs: https://wastefreewaters.wordpress.com/blogs-4/

U bent van harte welkom!

Lees vorig bericht

De Mastreechter Staar zoekt nieuwe zangers

Lees volgend bericht

Radiozender Meer FM uit de lucht