51e Amstel Gold Race doorkruist zondag 17 april alle wegen en heuvels in de Gemeente Meerssen

Het internationale wielerpeloton komt zondag 17 april wederom  op Meerssens grondgebied. En hoe!  Met bijna allemaal  wereldtoppers, die een gooi doen om de winnaar van vorig jaar Michal Kwiatkowski op te volgen. Maar liefst 25 wielerploegen doen mee, met 8 renners per ploeg. De AGR is 258 km lang, met 34 beklimmingen. Na de start in Maastricht, gaat de karavaan via Meerssenhoven, naar  Bunde (10.25 uur) Maastrichterlaan, Brommelen, Oostbroek, Hulserstraat, Processieweg omstreeks 10.31 uur beginnen met de beklimming van Slingerberg waar een hoogteverschil van 105 meter overwonnen moet worden. Via de Hussenbergstraat en Cruisboomveld gaat het richting Beek, waar de beklimming van de Adsteeg plaats vind. Om 10.45 uur zijn de renners in Ulestraten. Via de Past.  van Eysstraat, in de Catharinastraat zijn er de verkeer belemmerende maatregelen, door diverse wegversmallingen, waar het peloton zich door de paaltjes zal moeten persen, Via de Humcoverstraat wordt om 10.50 uur de Beukel  beklommen en direct na de rotonde de Lange Raarberg. Het hoogte verschil boven op Raar is 140 meter.

Net zoals in de afgelopen 50 jaar zullen de renners in de Gemeente Meerssen kunnen rekenen op het sportieve gedrag van de toeschouwers.

Toerversie
Zaterdag 16 april is de Amstel Gold race voor de liefhebbers. Ruim 15.000 renners zullen over diverse afstanden het Heuvelland en de gemeente Meerssen gaan verkennen. De afstanden zijn 65 km, 100, 125, 150, 200 en 250 km. Alle afstanden, uitgezonderd de 150 km,  komen door de gemeente Meerssen. De 65 km, gaat via de Houthemerweg, Volderstraat, Kuileneindestraat, met beklimming van de Lange Raarberg. De 100, 125, 200 en 250 km komen na de start door Rothem, via de Klinkenberg, Kerkweg, Oude Steeg naar Weert, Meerssenhoven, Bunde. Richting Geulle komen zij ook nog in Moorveld en Kasen.  Terug komen de liefhebbers via Ulestraten, Catharinastraat en de Humcoverstraat met beklimming van de Beukel en aansluitend de Lange Raarberg. In deze straten kan het dus a.s. zaterdag erg druk zijn, maar alles wordt geprobeerd in veilige banen te leiden door ervaren verkeersregelaars.  Daarbij is wel uw hulp nodig.
 

Lees vorig bericht

Meer Sport zondag 10 april 2016: internationale boksgala

Lees volgend bericht

SV Meerssen speler van de week