Amstel Gold race op volle breedte door Catharinastraat

Maakten wij deze week nog melding dat het wielerpeloton zich zondag  in de Catharinastraat in Ulestraten, door de wegversmalling  zou moeten persen, is dit achterhaald. Na een tip aan de organisatie, werden vrijdag alle (demontabele) paaltjes uit de grond geschroefd, zodat de Catharinastraat weer enkele dagen over de volle breedte te berijden is. Dit komt uiteraard de veiligheid voor iedereen die in de koers aanwezig is ten goede. Maar ook voor de deelnemers aan de Toerversie.

Nadeel van het verwijderen is dat in een mum van tijd de auto snelheid in de Catharinastraat weer werd  opgevoerd. Een hand geklokte snelheidsmeter gaf zelfs een snelheid aan van 97 km. De verkeersborden bij de versmalling zorgden nog een beetje voor vertraging, omdat de automobilisten begonnen te twijfelen, waarvoor deze er nu stonden. De duizenden wielerliefhebbers, die zaterdag gebruik maakten van de Catharinastraat, konden naar hartenlust genieten van al het moois dat de gemeente Meerssen te bieden heeft.

Lees vorig bericht

Volderstraat weer vrij toegankelijk voor het verkeer

Lees volgend bericht

Scooters gestolen op station Bunde