Hoeve Klinkenberg nog steeds een doorn in het oog

Het blijft een doorn in het oog voor vele bestuurders, omwonende en voorbijgangers, Hoeve Klinkenberg. Nu zoveel jaren verder is het nog steeds een bouwval. In de afgelopen jaren zijn er wat bomen gekapt, en is een klein gedeelte van de hoeve gesloopt.

Gedeputeerde Ger Koopmans stond samen met wethouder Houben en bouwbedrijf Lemmens in maart 2015 te verklaren dat de hoeve een gouden plek voor Rothem moest worden. Er was zes ton aan subsidie van de provincie binnen gehaald, 100.000 euro door de gemeente opgebracht en de aannemer had een lening weten los te krijgen bij het Nationaal restauratiefonds. Men zou snel aan het werk kunnen gaan om het casco van de hoeve stabiel te maken.

Nu een jaar later ligt de hoeve er nog steeds hetzelfde bij. Er is alleen wat groen weggehaald en zijn er een aantal niet monumentale bouwwerken afgebroken. De natuur blijft zijn werk doen, waardoor de hoeve verder in verval raakt.
Bouwbedrijf Lemmens en de gemeente willen rondom de huidige situatie van de hoeve weinig kwijt.

Bouwbedrijf Lemmens bevestigd dat er wat strubbelingen zijn maar geven niet aan welke deze zijn. Het bouwbedrijf gaat er vanuit dat zij er samen met de gemeente uitkomen. Beide partijen verwachten over drie weken meer te kunnen vertellen.

Lees vorig bericht

Amstel Gold Toertocht

Lees volgend bericht

RVU na drie seizoenen terug in de Tweede Klasse