RVU-jeugd

Uitslagen woensdag 13 april 2016: RVU B1 – VV Daalhof B1 4 – 0 
RVU begon zeer sterk en kreeg binnen 5 minuten driemaal de gelegenheid om binnen de 16 meters de score te openen. Die verdiende openingstreffer bleef uit waarna zich de blauw-witten uit Daalhof ietwat meer greep op de wedstrijd kreeg. De rood-witten bleven echter heer en meester in deze achtste finale. Slechts tweemaal konden de bezoekers middels een vrije trap op de rand van het strafschopgebied gevaar stichten voor het RVU-doel. Voor de rust kwamen de Rothemse voorwaartsen enkele malen een teenlengte te kort om alsnog de verdiende 1 – 0 voorsprong aan te tekenen.

In de allereerste minuut van de tweede helft had RVU Vrouwe Fortuna op zijn hand. Mike Dolmans verzond een voorzet van de rechterflank waarna de bal door een Maastrichtse verdediger over zijn goalie in het doel verdween, 1 – 0. Nog geen vijf minuten later nam Dwayne Dolmans snel een vrije trap waarbij de Daalhof-defensie niet alert was. Neef Mike ging alleen op doel af en maakte oog in oog met de keeper geen fout, 2 – 0. Even trachtte Daalhof de bakens te verzetten. Maar een goed opgezette aanval over rechts betekende de nekslag voor Daalhof.  Guy Roumans stond aan de basis hiervan. Guy maakte een sterke loopactie, die Liam Heusschen in de gelegenheid stelde om weg te draaien van zijn opponent en vervolgens prachtig binnen schoot in de verre hoek, 3 – 0. Als slotakkoord liet Tom Maenen blijken op de goede weg terug te zijn, 4 – 0.

Op donderdag 28 april a.s. om 19:30 uur wordt de kwartfinale gespeeld in Sittard tegen DVO. Veel succes!

RKUVC E1 – RVU E1  4 – 4
Afgelopen woensdag hadden we een vriendschappelijke wedstrijd uit tegen Ulestraten E1. De trainer had me gebeld om tegen elkaar te voetballen omdat we niet bijelkaar in de poule zitten. Het was een leuke wedstrijd, waar het van beiden kanten gelijk opging ten aanzien van de kansen en de fairplay. Wij begonnen sterker met het benutten van de kansen en scoorde als eerste met een mooi afstandschot van Kai van 20 meter afstand, hij was helemaal trots op zijn eerste doelpunt met zijn nieuwe voetbalschoenen. Ulestraten scoorde al vrij snel terug 1 – 1 dat was ook de ruststand. De tweede helft hadden wij wat meer overwicht en benutten ook de kansen Tom maakte de 2 – 1 en Jair maakte de 3 – 1 en de 4 – 1, toen dachten we dat we er al waren maar Ulestraten vocht door en kwamen al snel terug op 4 – 3 en de laatste minuut 4 – 4 dat was ook de eindstand. Het was een leuke gelijk waardige tegenstander.

Uitslag zaterdag 16 april 2016: 
SV Berg’28/Vilt A1 – RVU A1 Uitgesteld
En weer ging een wedstrijd van het A1 niet door! En nu wel om een heel vervelende reden. Bij onze tegenstander Berg’28 is afgelopen week helaas een jeugdleider komen te overlijden. Alle begrip dus voor het uitstel van deze wedstrijd. Namens het bestuur en de complete RVU-familie wensen wij Berg’28 en met name de familie van de overledene heel veel sterkte bij het verwerken van dit kostbare verlies.

De Heeg B1 – RVU B1 3 – 2
Uit een corner durft niemand van RVU te koppen, De Heeg wel: 1 – 0. Nog in de eerste helft lobt Stacey de bal over de ver uit gelopen keeper, 1 – 1 rust. Na rust komt de Heeg fel en fysiek uit de startblokken, 2 – 1 en 3 – 1. De keeper van de Heeg trapt buiten de 16 uit, handbal dus. De goed fluitende scheids geeft een vrije trap. 3 – 2. Nu wordt het misschien nog spannend en we gaan 1 – 1 spelen. De Heeg wordt teruggedrukt, maar helaas valt de gelijkmaker niet. Al met al was De Heeg fysiek sterker en ook feller en dus de terechte winnaar.

RVU B2- RKVVL/Polaris B2   2 – 1
Na topoverleg tussen de leiders van de B1 en B2 wisten beide teams toch 11 spelers bijeen te krijgen. De B2 speelde tegen de leeftijdgenootjes van Lambertus en wist uiteindelijke moeizame doch verdiende overwinning uit het veld te slepen. De B1 scoorde via Thomas Baeten en kreeg een wel heel vroeg Sinterklaascadeautje vanuit Maastricht Noord. De 2 – 1 was namelijk een eigen doelpunt.

RVU D1 – SV Simpelveld D1  2 – 4
Thuis tegen SV Simpelveld D1 een tegenstander die plaats 9 bezet op de ranglijst en onze D1 staat momenteel op plaats 3. Maar vanaf de aftrap is hiervan niets te zien. Simpelveld is de bovenliggende partij en laat goed voetval zien. Goed verzorgt positie spel en ze creëren een aantal goede kansen. RVU daarentegen heeft het moeilijk en heeft in de eerste helft twee halve kansen gehad. We worden overlopen op het middenveld en elke tweede bal is voor Simpelveld. We gaan rusten met een 0 – 0 tussenstand. Vanaf de aftrap in de tweede helft zet Simpelveld meteen druk en RVU komt dan al in de eerste minuut van de tweede helft op een 0 – 1 achterstand. Simpelveld blijft de druk erop houden en RVU komt er maar spaarzaam uit en via een goede aanval wordt er mooi afgerond 0 – 2.  Dan volgt er een fase waarin RVU kansen krijgt en via een counter maakt RVU de 1 – 2. RVU gaat wat beter spelen en er volgen kansen voor beide teams. Door knullig uitverdedigen komt Simpelveld op 1 – 3 maar RVU reageert meteen en de 2 – 3 is een feit. In de slotfase maakt Simpelveld er nog 2 – 4 van en dit is tevens de eindstand. Jammer omdat RVU beter kan, maar we hebben het (helaas) niet laten zien. 

RVU E1 – VV Heer E1  1 – 4
Zaterdag hadden we de thuis wedstrijd tegen Heer E1, zij staan op de 4de plaats. We zijn begonnen met verdedigend voetbal met Karima en Kyana achter in de verdediging, Heer is al meteen feller en fysiek veel sterker dan ons en dat resulteert al snel in 0 – 1 voor hen. We blijven achter de feiten aanlopen en door steeds een stap te kort te komen. De ruststand is 0 – 1, wij hebben aangeven dat we het spel breed moeten houden en op diepe ballen moeten gokken voor Jair, en idd dat ging beter we scoorde de 1 – 1 en bleven kansen krijgen, maar we scoorde niet. Heer deed dat wel ze maakte bijna alle kansen. Binnen tien minuten stonden we achter met 4 – 1, Jair kreeg nog twee open kansen voor de goal maar benutte die helaas niet. Ik moet zeggen we zijn tot de laatste minuut blijven vechten. Complimenten aan de kids. De eindstand is helaas 1 – 4 voor Heer geworden.

FC Gulpen F1 – RVU F1 9 – 3
Voor de mensen die de verslagen van de F1 missen de laatste weken: onze begeleiders zijn helaas verhinderd. Melvin heeft enkele zaterdagen moeten werken en Stacey moet zelf aan de bak bij het B1. De begeleiding is door enkele goedwillende ouders. Uit enkele terugkoppelingen hebben wij vernomen dat “Jullipe” enkele maatjes te groot was en dus ook met ruime cijfers heeft gewonnen. Jammer mannen, volgende week in “Klumme” meer succes. Alles Kump Good!!!

VV Hellas Mini F – RVU Mini F  3 – 1
Ondanks het vroege tijdstip met 10 spelers afgereisd naar Klimmen, waar twee teams werden gemaakt van ieder 5 spelers. Team 1 bestond uit Mike, Jack, Anne, Levi en Mees. De eerste helft ging lange tijd aardig gelijk op en de teams waren aan elkaar gewaagd. De score werd geopend door een mooie goal van Mike 0 – 1. Door vervolgens slecht uitverdedigen van RVU kwam Hellas 

verdiend op gelijke hoogte 1 – 1. De laatste minuten waren erg spannend en leek te eindigen in een 1 – 1 gelijkspel. Uiteindelijk werd er door Mike toch nog de winnende goal gemaakt waardoor de eerste helft werd gewonnen met 1 – 2. Goede zo mannen! De tweede helft verliep niet zo lekker. Door onoplettendheid achterin bij RVU wist Hellas drie keer eenvoudig te scoren wat resulteerde in een verdiende overwinning van Hellas. Eindstand tweede helft 0 – 3.

Het tweede team bestond uit Ryan, Juul, Jess, Vince en Tyr. Hier was het vroege tijdstip van de wedstrijd duidelijk zichtbaar en werd RVU overlopen door de mannen van Hellas. De eerste helft werd kansloos verloren met 11 – 0. De tweede helft verliep iets beter. Achterin werd er beter uitverdedigd maar kon niet voorkomen worden dat er met 4 – 1 werd verloren. De eer werd nog gered door een goal van Vince. Woensdag weer vol aan de bak zodat we volgende week zaterdag met wat meer pit aan de aftrap kunnen verschijnen.

Programma woensdag 20 april 2016:
RVU A1 – Zwart/Wit-Simpelveld A1  19.00 uur

Programma zaterdag 23 april 2016:
RVU A1 – RKMVC/Partij A1 13.00 uur
Scharn D2 – RVU D1  11.15 uur
RVU E1 – St Geertruidse Boys E1 10.00 uur
Hellas F1 – RVU F1  10.15 uur
Geulsche Boys Mini F – RVU MF 10.00 uur

Programma donderdag 28 april 2016:
DVO B2 – RVU B1 19.30 uur

Programma zaterdag 30 april 2016:
De Leeuw A1 – RVU A1 15.00 uur
RVU B1 – Spcl. Jekerdal B3 11.00 uur
Spcl. Jekerdal B4 – RVU B2 13.30 uur
RVU D1 – Leonidas-W D1  11.30 uur
RKVVM/Sibbe E2 – RVU E1 10.30 uur
RVU F1 – LVC’03/Vijlen F2 11.00 uur
RVU Mini F – RKUVC Mini F     09.45 uur

RVU Dames
Uitslag zondag 17 april 2016:
RVU DA1  Vrij

Programma zondag 24 april 2016:
Sibbe DA1 – RVU DA1  10.00 uur

Restprogramma Dames:
GSV DA1 – RVU DA1 (01 mei)  10.00 uur
RVU DA1 – Keer DA2 (08 mei) 11.30 uur
RVU DA1 – SCM DA1 (14 mei)   18.00 uur
RVUDA1 – Berg’28 DA1 (16 mei) 11.30 uur

Koningsdag 27 april 2016
Over een weekje is het alweer 27 april. Op deze woensdag is het Nationale Koningsdag in ons kleine kikkerlandje. En zoals U al 4 jaar gewend bent gaan de Samenwerkende Verenigingen Rothem (SVR) ook nu weer voor spektakel zorgen op ons Rothems Sportcomplex. Zo heeft de organisatie inmiddels beslag weten te leggen op een stormbaan en …….. uh, nog veel meer! Maar dit gaan we uiteraard nog NIET verklappen. VV RVU, SJWR en Rothems harmonie zullen U weer gaan verrassen. Uiteraard is er gezorgd voor een natje en een droogje tegen een schappelijk prijsje. Dus heb je zin in een gezellig dagje uit in de buurt, kom dan al onze sportieve jongeren uit Rothem en omstreken aanmoedigen.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:
11.30 uur: Opbouw Oranje Vrijmarkt
12.00 uur: Opening Koningsspelen
12.15 uur: Start Oranje Kinder Vrijmarkt (kinderen tot 14 jaar)
12.15 uur: Start Oranje 5 tegen 5 toernooi (Vanaf 15 jaar)
14.00 uur: Einde Kinder Vrijmarkt en 5 tegen 5 toernooi
14.15 uur: Start Spellencircuit (kinderen t/m 7 jaar)
14.15 uur: Start 7-kamp (8 t/m 14 jaar)
17.00 uur: Einde Spellencircuit en 7-kamp
17.30 uur: Tombola
18.00 uur: Uitreiking prijzen Spellencircuit en 7-kamp
19.30 uur: Afsluiting Koningspelen

Lees vorig bericht

Scooters gestolen op station Bunde

Lees volgend bericht

Amstel Gold Toertocht