RVU-nieuws

Woensdag 20 april a.s. 19 uur:  RVU A1- Zwart Wit/Simpelveld A1. Zondag 1 mei a.s. Feestelijke seizoen afsluiting! Uitslag zaterdag 16 april j.l. 
SCG Veteranen – RVU Veteranen 1-3

Uitslagen zondag 17 april j.l.
SV Venray 1 – RVU 1 7-1
RVU 2 – FC Geleen Zuid 2  3-1 (0-0)
DBSV 6 – RVU 3 Afgelast

Het eerste elftal speelde een goede eerste helft in en tegen de voormalige hoofdklasser Venray, dat alleen gebaat was bij een overwinning in de strijd tegen de degradatie en/of het ontlopen van de nacompetitie. Tom Boesten maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de hoofdmacht en deed dat zeker verdienstelijk.

Na de thee was het echter binnen 15 minuten 2-0 voor de Noord-Limburgers. Voor het eerst sloop er berusting in het spel van RVU. Het besef van de onvermijdelijke degradatie had consequenties voor het verdere verloop van de tweede helft. Nadat de thuisclub de stand op 3-0 had gebracht, scoorde Youri Poper nog de 3-1. Dat bood echter geen soelaas meer want het werd uiteindelijk 7-1 voor de rood-witten van……Venray. RVU degradeert naar de 2e klasse en gaat verder met de wederopbouw van een jong elftal.

Het tweede maakte een zeer goede beurt tegen de nummer vier uit de Wereldstad. In Geleen kreeg men nog een flink pak op de broek maar de wijze waarop RVU voetballend de buit binnen haalde, maakte indruk op de supportersschare. In de eerste helft had men reeds enkele kansen goed uitgespeeld doch de finishing touch ontbrak. Imposant was de rush van verdediger Dwayne Dolmans, die over meer dan 60 meter iedereen voorbij snelde en Thijs in de gelegenheid stelde om de score te openen. De keeper redde knap op deze inzet. Omstreeks de 55e minuut ontfutselde Youri Poper de bal van een verdediger, behield het overzicht en legde terug op de jonge wegkapitein van het 2e Remco Bovens, die vervolgens knap binnenschoot. Lang kon het tweede niet genieten van deze voorsprong want binnen 10 minuten was de stand weer gelijk toen een Geleen-Zuid-speler van dichtbij te makkelijk mocht scoren. RVU richtte zich op en Thijs Veugen stond met een sterke dribbel aan de basis van de 2-1. Voor het Geleen-doel bleef hij koel en scoorde beheerst. Even later was het Remco weer, die de bal rond de middenlijn ontfutselde van een Geleen-speler. Middels een 1-2-tje met Thijs werd de goalie verschalkt en stond de 3-1 op het scorebord. Remco was de doelpuntenmaker. Uiteindelijk speelde Liam Heusschen in het laatste kwartier nog een belangrijke rol. Ook hij ontfutselde een verdediger de bal. Alleen op weg naar het doel werd hij van achteren hard onderuit gehaald waarna Geleen-Zuid met 10 spelers verder kon gaan.

Een dik verdiende zege van een mooie mix van talentvolle jeugd (Bas Goessens, Bas Poper, Sander Hoedemakers, Liam Heusschen, Dean Dolmans, Youri Poper, Thijs Veugen, Ruben Petit, Remco Bovens en Dwayne Dolmans) en Golden Oldies (Guido Bovens, Ivo Bischoff en Emiel Penners). Chapeau! 

Programma zondag 24 april a.s.
14:30 uur Deurne 1  RVU 1 
10:00 uur ST Sibbe/RKVVM VR1 – RVU VR1
09:30 uur RVU 3 – SV Meerssen 4

Programma zondag 1 mei a.s.
10:00 uur GSV’28 VR1 – RVU VR1
14:30 uur RVU 1 – Chevremont 1
11:00 uur Langeberg 2 – RVU 2
09:30 uur RVU 3 – RKASV 6

Programma zondag 8 mei a.s.
14:30 De Valk 1 – RVU 1
11:00 RVU 2 – Heer 2
11:00 RKVVL/Polaris 5 – RVU 3
11:30 RVU VR1 – Keer VR2

Programma Pinkerweekeinde:
Zaterdag 14 mei a.s.
17:00 RVU 3 – DBSV 6 Competitie

Maandag 16 mei a.s.
14:30 RVU 1– Sportclub Susteren 1 Competitie
11:30 RVU VR1 – Berg’28 VR1 Competitie

Activiteitenagenda
Rothemse Koningspelen (Sportpark RVU)    27 april 2016
Oranje Miniveldvoetbaltoernooi 5 tegen 5 (Sportpark RVU) 27 april 2016

Organisatie is in handen van het comité Samenwerkende Verenigingen Rothem

Seizoensafsluiting zondag 1 mei a.s.
RVU- Jeugdvoetbaltoernooi D-, E- en F-jeugd zaterdag 6 juni a.s.

BUBBLEVOETBAL EN MINIVELDVOETBAL SPORTPARK RVU
Op woensdag 27 april a.s. is Sportpark RVU wederom het strijdperk van de Rothemse Koningspelen voor onze jeugd vanaf 0 tot en met 15 jaren oud.

Inmiddels zijn de flyers huis aan huis verspreid in Rothem.

In tegenstelling tot de eerste vier edities is er dit jaar geen Oranje fietstocht maar een Oranje Vrijmarkt op ons Sportpark vanaf de klok van 11:30 uur.

Van 12 tot 14 uur wordt een Bubblevoetbaltoernooi en Miniveldtoernooi 5 tegen 5 gespeeld. Er wordt gespeeld in twee categorieën, namelijk van7 t/m 14 jaar en van15 jaar en ouder. Voor het Bubblevoetbaltoernooi dient men zich in te schrijven met een team van drie spelers. Voor het Miniveldvoetbaltoernooi dient men zich in te schrijven met een team van minimaal vier spelers en één keeper.

Omstreeks 14:15 uur wordt er gestart met een spellencircuit voor de allerkleinsten tot 7 jaar oud en een Sportzevenkamp voor de kinderen van 7 tot en met 14 jaren oud. Ook vrienden en vriendinnen van buiten Rothem zijn van harte welkom want hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Uiteraard wordt er extra cachet aan onze gezellige sfeer gegeven door de muziek, die dit jaar wordt verzorgd door de immens populaire deejay Nick van Oerle. Wie kent hem niet ?

De innerlijke mens zal zeker deze dag niet worden vergeten want onze barmensen en keukenprinsesjes zullen zeker zorg dragen voor een goed getapt glas bier en lekkere warme hap.

Verdere zijn er natuurlijk de attracties, zoals een stormbaan, een springkussen en een opblaasbaar voetbalcourt. Nieuwe, aantrekkelijke attractie is zonder meer het Bubblevoetbal waarbij gebruik wordt gemaakt van grote opblaasbare ballen waarin de spelers dienen plaats te nemen. 

Nieuw op Koningsdag is ons Oranje Miniveldvoetbaltoernooi 5 tegen 5.
Vanaf 12:00 tot 14:00 uur wordt Miniveldvoetbal gespeeld op ons Sportpark. De teams worden gevormd door vier veldspelers en een keeper. Dit toernooi is bestemd voor spelers vanaf 15 jaren oud en wordt gespeeld op een veld met de afmetingen van 40 bij 20 meter.

Voor nadere info en inschrijvingen kan men zich melden tot Hay Dolmans hay.dolmans@ziggo.nl tel: 06-21835486.
 

Lees vorig bericht

RVU na drie seizoenen terug in de Tweede Klasse

Lees volgend bericht

Amstel Gold Race in een flits voorbij