Avondwandeling naar het Vliekerbos en natuurgebied en de Biesenberg bij Schietecoven

Op woensdagavond, 4 mei 2016, wandelt het IVN van Ulestraten via het plateau naar het unieke en bijzondere hellingbos van Vliek, behorend tot Landgoed Vliek. In dit hellingbos vallen meteen de tientallen bronnen en bronbeekjes op, elk met een hoge natuurwaarde, die zich slingerend een weg zoeken naar het dal van Vliek. Hier vormen ze uiteindelijk de Vliekerwaterlossing. Al deze brongebieden die gelegen zijn in en aan de voet van de Wijngaardsberg herbergen een bijzondere flora en fauna.

We wandelen verder via Landgoed Biesenberg, waarbij we ook de ‘Kwallef van Vliek’ (moestuin) passeren naar het nieuwe natuurgebied ’de Biesenberg’ bij Schietecoven. We kunnen dan met eigen ogen zien hoeveel er is veranderd sinds de opening op 18 juni 2010. 

Vertrek om 19.30 uur vanaf het plein aan de Dorpstraat, gelegen bij de kerk van Ulestraten. Deelname is gratis.  Honden mogen niet mee. Denkt u aan gepast schoeisel en kleding. Informatie : Fred Erkenbosch 043-3644647.

Lees vorig bericht

Laatste asfalt laag in linker tunnelbuis

Lees volgend bericht

Hennepplantage gevonden in Rothem