Mei-den ingehaald

Op een ouderwetse wagen met Belgische trekpaarden en meerdere Limburgse trekpaarden in de stoet, heeft de Jonkheid de nieuwe Mei-den naar de markt in Meerssen gebracht. Hier is de den overgedragen aan schutterij Sint Remigius, die de den op donderdag 5 mei zal rechtzetten voor de basiliek aan de markt. De schutterij roept nog een aantal sterke mannen op om mee te helpen de den recht te zetten.

De tocht begon op het Oranjeplein in Schimmert. De jonkheid had eerst de den gekapt in een bos n de buurt van Noorbeek waarna deze naar Schimmert getransporteerd is. Daar vormde zich de stoet met de leden van de Jonkheid, familie, vrienden en sympathisanten. Via Ulestraten liep de route. Daar aangekomen werd er twee keer een pitstop gemaakt bij Café de Notenbalk en Café Walk Inn.

Na een drankje en een hapje ging de stoet verder richting Meerssen. Hier werd het gezelschap voor de Starclub, opgewacht door schutterij Sint Barbara, het trommelkorps van schutterij Sint Remigius en de wethouders van de gemeente Meerssen. Hier kon de hele groep zich opwarmen en het laatste stuk naar de markt afleggen. Met wat trek en duwwerk is de den uiteindelijk bij de Basiliek aangekomen. Hier heeft wethouder Guido Houben de Jonkheid toegesproken en heeft pastoor van Meijgaarden de den gezegend. Daarna werd de den overgedragen aan schutterij St. Remigius die ervoor zal zorgen dat de den geplaats wordt voor de Basiliek.

Lees vorig bericht

SV Meerssen nieuws

Lees volgend bericht

Inbraak in herenmodezaak