RVU Nieuws

Uitslag zaterdag 23 april: RVU Veteranen – De Ster Veteranen 2-1.

Uitslagen zondag 24 april: 
Deurne 1 – RVU 1 5-0
RVU 3 – SV Meerssen 4 8-1
ST Sibbe/RKVVM VR1 – RVU VR1 Afgelast

Wedstrijdverslagen:
RVU 1:
Onze jonge rood-witte brigade was in het eerste kwart zeker gelijkwaardig aan middenmoter Deurne. Echter halverwege de eerste helft was een slippertje in de Rothemse defensie meteen fataal en opende de score met een schot in de kruising. Een paar minuten later volgde de 2-0 welke ook meteen de ruststand was.
Meteen na de rust kreeg Deurne een strafschop, die onberispelijk en onhoudbaar voor Bas Goessens werd binnen geschoten. Er knakte iets bij de bezoekers waarna de thuisclub uitliep naar een 5-0 overwinning. De 17-jarige Dwayne Dolmans maakte voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van RVU.
Positief was dat RVU tot de allerlaatste snik bleef voetballen en vechten voor een beter resultaat. In verdedigend opzicht werden sommige kansen en doelpunten te makkelijk weg gegeven hetgeen ook inherent is in de ontwikkeling van jonge voetballers. Anderzijds was het andere manco: het benutten van de kansen. Ook RVU kreeg enkele (kleine) mogelijkheden maar wist het net niet te vinden. 
Volgende week ontvangt men de kampioen Chevremont. Een betere prikkel om te komen tot een mooi resultaat bestaat er niet! Succes!

RVU 3:
Vooruitzien is regeren! Lang van te voren werd in samenspraak met de Jonkheid Bartholomeus het binnen halen van de Mei-den gepland op zaterdag 23 april j.l. Wetende dat onze vrienden van SV Meerssen 4 afgelopen zaterdagavond diep in de reserves moesten gaan om op deze zondagmorgen te overleven. Het plan slaagde cum laude. Bjorn Molling en zijn volgelingen traden verre van fit aan in deze kleine Geuldalderby, die voor hen een ware martelgang werd.
Het fitte RVU (volgens Arnold Claessens lag iedereen op zaterdagavond om 22:30 uur op één oor) kreeg alleen in het eerste part tegenstand van de geel-zwarte broeders, rust: 1-0. Na de thee werd het 2-0 en kwamen de bezoekers heel even terug tot 2-1. Daarna liepen de rood-witten uit tot 8-1 waardoor de grootste overwinning sinds vele jaren werd behaald. Het derde blijft 10e maar heeft Meerssen nu in het vizier. RVU heeft 15 en Meerssen heeft 16 punten.
A.s. zondag komt RKASV op bezoek dat voldoende heeft aan een gelijkspel om de titel op te eisen.

Programma:
Zaterdag 30 april:
17:00 uur Leonidas Veteranen – RVU Veteranen

Zondag 1 mei:
14:30 uur RVU 1  – Chevremont 1 
11:00 uur Langeberg 2 – RVU 2
09:30 uur RVU 3  – RKASV 6 (mogelijk op later tijdstip!)
10:00 uur GSV’28 VR1 – RVU VR1 (Mogelijk op later tijdstip!)

Activiteitenagenda:
1 mei: Seizoensafsluiting
4 juni: RVU- Jeugdvoetbaltoernooi D-, E- en F-jeugd
 

 

Lees vorig bericht

College kiest voor Meer Vandaag als zendgemachtigde

Lees volgend bericht

Sportdag SV Meerssen gaat op woensdag 27 april niet door