5 scholen in de ban van schooljudo

Op 5 scholen in de gemeente Meerssen zijn kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 in de ban van Schooljudo. Schooljudo werd 11 jaar geleden opgericht en is een initiatief van oud werelkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet zozeer om de judosport te promoten maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt.
De lessen worden gegeven op de Gansbeek,’t Hwagveld, Ondersteboven, De Triangel en BS Franciscus.

De provincie Limburg en Huis voor de Sport Limburg hebben mede mogelijk gemaakt dat deze 5 scholen kunnen deelnemen aan het programma Schooljudo.
De kinderen werken tijdens een 6 weeks binnenschools programma aan belangrijke opvoedkundige waarden, die middels het judo speels onderwezen worden. Denk hierbij aan respect, samenwerken, beheersing en discipline. Een andere belangrijke waarde is plezier.
De gediplomeerde judoleraren van Schooljudo heten daarom ook Entertrainers vanwege de grote hoeveelheid plezier die zij tijdens de lessen brengen. De judoleraren trainen en entertainen. Want voor kinderen is niks belangrijker dan plezier.

Lees vorig bericht

Sportdag SV Meerssen gaat op woensdag 27 april niet door

Lees volgend bericht

Nachtegaal spotten in de Grote Hegge