Groenlichtsurveillance nu ook in Meerssen

Als u binnenkort in de avonduren in uw straat groen knipperend licht ziet, wees dan gerust. Sinds kort surveilleert de politie van het Basis Team Heuvelland met groen licht door de wijken van Meerssen. Dit initiatief heeft als doel de bewoners attent te maken op de aanwezigheid van de politie.

Rotterdam en Meerssen:
Het idee van surveilleren is afkomstig uit Rotterdam waar het al in 2014 zijn intrede heeft gedaan. De Bundens wijkagent Janno Groenveld heeft het ook naar Meerssen gebracht. Naast Roermond is Meerssen de enige gemeente van Limburg waar nu met groen licht wordt gesurveilleerd.

Groen:
Wetenschappelijk is aangetoond dat de kleur groen voor de mens een rustgevend effect heeft. Daarom heeft de politie ook voor deze kleur gekozen. De combinatie van een rustige knipperfrequentie en de kleur groen zal ervoor moeten zorgen dat mensen niet onnodig schrikken maar wel weten dat we in hun straat aanwezig zijn. Het moet de mensen tevens aansporen zelf de nodige maatregelen te nemen om bijvoorbeeld inbraak te voorkomen door te kijken of ramen en deuren goed gesloten zijn, aldus Groenveld.

Experiment:
Vooralsnog gaat het om een soort van experiment waarbij de effectiviteit in de Randstad al is aangetoond. Binnenkort zullen ook andere Heuvellandgemeenten volgen en van start gaan met de groenlichtsurveillance.

Lees vorig bericht

Ans Bos-Van Bun ontvangt Marsna Erepenning

Lees volgend bericht

Let op! controle op bezit van honden