Promotie M.I.C. Dames 1 naar de 2de divisie een feit

Na een zinderende finale tegen HAVAS Almere waarbij onze dames de kampioenswedstrijd wonnen stond er voor vandaag de promotiewedstrijden voor de kampioenen van de Hoofdklassers op het programma.

Om 7.15 uur vertrok de bus naar Houten. Daar speelden de 5 hoofdklas  kampioenen van de poules tegen elkaar voor 4 plaatsen in de 2 de divisie. Margraten, Ventura Schiedam, DOS Emmer-Comascuum en Volendam waren de te kloppen ploegen.

Geen makkelijke opgave omdat bij de noordelijke teams enkele oud eredivisie speelsters meespelen. De eerste wedstijd tegen DOS was meteen een behoorlijk krachtmeting. Het spelen met hars was voor de meiden een onwennige opgave en werd hun ook in die wedstrijd fataal.

De tweede wedstrijd tegen Margraten was een wedstrijd op zich, een derby die in Houten uitgevochten moest worden. Na een spannende eerste helft wisten de dames van MIC het hoofd koel te houden en trokken in de tweede helft de winst naar zich toe.

Ventura werd in de derde wedstrijd met enige moeite en enorme spanning voor het talrijk meegereisd publiek, gewonnen. Met de promotie op zak werd voor de ”formaliteit” nog tegen Volendam gespeeld. Dit wil niet zeggen dat de dames niet tot de laatste minuut bleven vechten. Met een klein verschil werd deze wedstrijd verloren. Met een prachtige prestatie en de verdiende promotie op zak volgde de terugreis naar het zuiden. 

Al met al een spannende, mooie en lange handbal dag. Felicitaties aan de dames,  trainer en begeleidsters. Op naar de 2 de Divisie. 

De huldiging en de receptie worden op 13 mei a.s. in Sportcafé Marsana gehouden. Tevens zullen dan ook onze kampioenen van de dames C1 gehuldigd worden.

Proficiat aan allen,
Bestuur M.I.C.

Lees vorig bericht

Koningsdag gevierd ondanks de kou

Lees volgend bericht

Wegwerkzaamheden A79