Zes bestuursleden Huurdersvereniging Meerssen opgestapt

Zes van de zeven bestuursleden van Huurdersvereniging Meerssen zijn per 1 mei opgestapt. Zij kunnen niet meer langer zitting nemen in het bestuur omdat de werksfeer verziekt is. De problemen spitsen zich vooral toe op het nog zittende bestuurslid de heer Louis Roumans.

Twee petten op:
Uit stukken, die in bezit zijn van Meer Vandaag, blijkt dat het vooral gaat om het op hebben van twee petten door de heer Roumans. Zo is hij adviseur van de bewonerscommissie Meerssen-West en algemeen bestuurslid van de Huurdersvereniging. Daarnaast houdt de heer Roumans vast aan regels en statuten en dit zorgt voor een onwerkbare situatie.

Motie van wantrouwen:
Ook zijn de afgetreden bestuursleden verbolgen over een brief, geschreven vanuit drie bewonerscommissies. In deze brief wordt het bestuur verweten niet bereikbaar te zijn, geen notulen door te sturen naar de bewonerscommissies en weinig opening van zaken zou geven aan de bewonerscommissies. De afgetreden bestuursleden ervaren deze brief als een motie van wantrouwen. Wat opvalt bij de ondertekening van de brief is dat de bewonerscommissie Meerssen Oost en Ulestraten niet tot de ondertekenaars behoort.

Reactie Roumans:
Het nog zittende bestuurslid de heer Louis Roumans is naar een reactie gevraagd, hij geeft aan dat hij op dit moment nog niet wil reageren, omdat hij in onderhandeling met Wonen Meerssen en de bewonerscommissies is om te komen tot een nieuwe huurdersvereniging. Hij denkt dat half mei de zaak rond is en hij dan een besluit neemt of hij bestuurslid blijft of terugtreed. Op de opmerking dat het conflict om hem draait antwoord de heer Roumans dat dit voor hem nieuw is. Volgens hem zijn de bestuursleden uit eigen beweging opgestapt en dat dit niets met hem te maken heeft.

Lees vorig bericht

SV Meerssen 5 kampioen

Lees volgend bericht

Meerssenaar Koen Claasens vergroot zorgen VV Bunde