RVU-NIEUWS

RVU B1 bereikt na zenuwslopende thriller de halve bekerfinale! Ons B1 speelde afgelopen donderdag de kwartfinale van de Bisschopsbeker van Zuid I in Sittard tegen het plaatselijke DVO. In de beginfase  trok de thuisclub onmiddellijk het initiatief naar zich toe en zetten de bezoekers onder druk. Dat leidde niet tot kansen voor de Sittardse ploeg. Sterker nog, toen RVU na ongeveer 12 minuten spel voor het eerst gevaar stichtte in het Sittardse strafschopgebied, was het ook meteen raak. Diego Vranken onderbrak de opbouw van de thuisclub. Na een korte combinatie kwam Liam Heusschen links van het doel in balbezit. Liam speelde zijn tegenstander uit en haalde vernietigend uit. De bal verdween na zijn magnifiek schot onhoudbaar in de rechterbovenhoek, 0-1.

Enkele  minuten later draaide Mike Dolmans goed open aan de linkerflank en crosste de bal naar de diepgaande Diego Vranken. Waar velen, wellicht ook de keeper, rekende op een lob, schoof Diego beheerst de bal langs de keeper in de hoek, 0-2 tegen het favoriete DVO.

De thuisclub trachtte de bakens te verzetten maar kreeg van RVU niet of nauwelijks de gelegenheid om in haar spel. Die pressie kostten de rood-witten veel kracht maar had wel rendement. Vlak voor de rust kreeg RVU een uitgelezen mogelijkheid om de 0-3 aan te tekenen maar dat mislukte.
In de tweede helft een sterkere thuisclub dat gaande weg RVU steeds verder terug drong. Toch was het RVU dat de score weer had kunnen uitbreiden. Ook nu weer lukte dat niet. DVO wist zich geen enkele kans te scheppen ondanks het veldoverwicht. Daarentegen had de scheidsrechter eerder moeten handelen jegens de lange, fysiek sterke DVO-spits, die meer ellenbogen uitdeelde naar tegenstanders dan lief was. De luchtduels tussen deze “Britse” spits en aanvoerder Dwayne Dolmans hadden het kaliber van de Engelse Premier League waarbij Dwayne tegen de fors grotere centervoor duidelijk de overhand had.

Ook doelman Noah Reneerkens en linksachter Mees Wouters speelden een puike partij en behoorden tot de uitblinkers van het sterke Rothemse collectief. DVO kwam nog terug tot 1-2 maar verder liet het RVU niet komen waardoor het zich kwalificeerde voor de halve finale van de beker welke op zaterdag 14 mei a.s. zal worden gespeeld. Tegenstander is SVH. Op dit moment is nog niet duidelijk wie het voorrecht heeft om thuis te spelen.

Zaterdag 30 april j.l.
Leonidas Veteranen – RVU Veteranen    afgelast

Uitslagen zondag 1 mei j.l.
RVU 1 – Chevremont 1      1-6 (1-3)
Langeberg 2  – RVU 2        2-4 (1-2)
RVU 3 – RKASV 6              2-3
GSV’28 VR1 – RVU VR1    Uitgesteld

Het eerste begon, zoals gebruikelijk de afgelopen weken, goed aan de wedstrijd. Chevremont maakte in het geheel niet de indruk om vanmiddag als Sinterklaas te spelen en ging als kampioen serieus de strijd aan. Omstreeks de 25e minuut werd zwak verdedigd bij een Kerkraadse hoekschop en stond het plots 0-1. Een paar minuten later trok RVU de stand gelijk toen een mooie driehoekcombinatie Paolo Vranken vrij voor de goalie bracht. Beheerst schoot Paolo de bal binnen, 1-1.

In de laatste minuten voor de rust gaf RVU op onverklaarbare wijze makkelijk twee doelpunten weg en ging de kampioen rusten met een geflatteerde 1-3 voorsprong. Toen Chevremont vlak na de rust de 1-4 scoorde, was het pleit beslecht. De bezoekers bleven gedreven voetballen en breidden uit hun voorsprong gestaag uit naar 1-6.

A.s. zondag gaat de hoofdmacht uit naar middenmoter De Valk dat is niets meer te winnen of te verliezen heeft.

Het tweede is bezig aan een fameuze eindspurt. Gelet op de stand van de ranglijst was het tweede weliswaar verplicht om te winnen bij de rode lantaarndrager Langeberg. Maar zo makkelijk ging het niet tegen de ploeg, die vorige week nog Heer 2 met 4-1 aan de zegekar bond. RVU kwam leidde met de rust met 1-2 na met 0-2 te hebben geleid. Doelpuntenmakers waren Ruben Petit en Youri Poper. Na de thee hadden de mannen van Leon Bisschops en Delano Stijns (coach Dave Welzen genoot van een welverdiend weekendje rust) het ongeveer 20 minuten moeilijk. De thuisclub miste een penalty en trof de lat. Nadat captain Emiel Penners de 1-3 had aangetekend, leken de rood-witten onbezorgd naar de overwinning te gaan. De Brunssummers kwamen nog een keer terug in de wedstrijd door 2-3 te scoren maar Thijs Veugen was de derde A-speler die vandaag doel trof en de zwaar bevochten overwinning binnen haalde.

Door deze zege krijgt het tweede op de slotdag van de competitie een mooie sportieve apotheose. Heer 2, dat aan de leiding gaat van de derde periode, staat twee punten voor op RVU. Bij winst van Heer of een gelijkspel plaatsen zich de bezoekers voor de nacompetitie. Wint RVU dan spelen zij nacompetitie.

Het derde kreeg RKASV op bezoek dat bij winst de titel in de wacht zou slepen. De mannen van drie speelden een puike partij en boden wederom goed tegenstand aan het beste elftal van haar klasse. Lang leek het erop dat de thuisclub met een goed resultaat aan de feestelijke afsluiting van het seizoen kon beginnen.

Na een Rothemse 1-0 voorsprong kwamen de buren van Amby langszij en namen een 1-2 voorsprong. De mannen van coach Arnold Claessens vochten zich terug in de wedstrijd en waren de gelijke van ASV. De 2-2 was dan ook meer dan verdiend. De slotfase gooide echter weer roet in het eten voor ons derde elftal. De bezoekers scoorden hun derde treffer en trokken aan het langste eind middels een 2-3 zege. RKASV behaalde daardoor een dik verdiend kampioenschap in Rothem. Proficiat! A.s. zondag gaat men op bezoek bij subtopper RKVVL. 

Programma zondag 8 mei a.s.
14:30 uur De Valk 1                       – RVU 1
11:00 uur RVU 2                             – Heer 2
11:00 uur RKVVL/Polaris 5            – RVU 3
11:30 uur RVU VR1                       – Keer VR2 

Programma Pinkerweekeinde:
Zaterdag 14 mei a.s.
17:00 RVU 3                                    – DBSV 6 Competitie

Maandag 16 mei a.s.
14:30 RVU 1                                   – Sportclub Susteren 1
11:30 RVU VR1                              – Berg’28 VR1

Activiteitenagenda:
RVU- Jeugdvoetbaltoernooi D-, E- en F-jeugd zaterdag 4 juni a.s.

Lees vorig bericht

Meerssenaar Koen Claasens vergroot zorgen VV Bunde

Lees volgend bericht

Drie racefietsen gestolen aan de Molenveldweg