RVU jeugd en dames

Uitslag zaterdag 07 mei 2016: Minor B1 – RVU B1  1 – 2. Vanwege de vele blessures en afmeldingen vanwege vakanties waren we met 8 basisspelers. Gelukkig konden Mees, Noah, Nicky en Marijn meespelen. Bedankt alvast daarvoor. Omdat Minor op papier een goede ploeg heeft, kiezen we voor een strategie waarin we gegroepeerd verdedigen en gokken op de snelle spitsen Ibi en Nicky. Het eerste kwartier voetballen we goed en na wat speldenprikjes van ons, komt na 14 minuten Nicky vrij en in een keer de bal langs de keeper schuiven 1 – 0. Tot aan de eerste drinkpauze, halverwege de eerste helft, is er voor ons niet aan de hand. Minor gaarne wel drukken, maar we houden stand en tot kansen leidt het ook niet. Wijzelf springen te slordig met de mogelijkheden om. De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Na de drinkpauze missen we eerst een aantal kansen, totdat 10 minuten voor tijd Ibi de 0 – 2 scoort. In de slotfase scoort Minor nog de 1 – 2, maar meteen na de aftrap wordt afgefloten. Een welverdiende overwinning, in tropische temperaturen. Chapeau voor de vechtlust van iedereen! 

Programma maandag 09 mei 2016:
RVU A1 – Weltania A1    19.15 uur

Programma woensdag 18 mei 2016:
RVU B1 – SC Jekerdal B3 19.00 uur

Programma zaterdag 21 mei 2016 (Halve finale beker):
RVU B1 – SVH’ 39 B1   11.00 uur
SC Jekerdal B4 – RVU B2  13.30 uur

RVU Dames
Uitslag dinsdag 03 mei 2016:
Sibbe DA1 – RVU DA1 2 – 2
Vandaag een avondwedstrijd cq inhaalwedstrijd tegen vv Sibbe/RKVVM (jammer dat de enige speelster uit Margraten er niet bij was). Maar bij ons waren er een hoop niet bij. 9 dames waren er kwart over 7 in Sibbe.
Onze stand-in keepster Veerle was inmiddels geland in Bonn en hard op weg naar huis om daarna door te racen naar Sibbe. En wonder boven wonder om 5 voor 8 was Veerle present (topprestatie).Binnen een kwartier stonden we al met 2 – 0 voor dankzij 2 doelpunten van Joyce.
Uitballen tot aan de rust, want we hebben een man (dame) minder.
Na rust ff een onoplettendheid en het is 2 – 1. Toen raakte onze andere keepster Maud geblesseerd en het was meteen duidelijk dat het einde wedstrijd was voor haar. Met Veerle weer opnieuw in de goal en nog maar 8 speelsters in het veld kan met echt een nederlaag niet meer voorkomen. De dames vochten voor wat ze waard waren en 10 minuten voor het eind kwam Sibbe via een zondagstreffer op 2 – 2. 10 minuten leek wel een half uur maar met veel kunst en vliegwerk werd het gelijkspel binnen gehaald. Dit mag best gezien worden als een overwinning. Goed gewerkt dames. Helaas betekent dit puntverlies dat een derde plek niet meer haalbaar is, maar positief is dat we in ieder geval 5de zijn. 

Uitslag zondag 08 mei 2016:
RVU DA1 – Keer DA2  7 – 1
Vandaag de thuiswedstrijd tegen Keer. Na de nodige voorbereidingen van John en Richard (en maar tellen en tellen). We hebben er 10. Nee 9. Toch 10 en dan weer 9 en dan weer 8. Op zondag morgen om 9 uur hebben we er dan weer 9. Maar anderhalf uur later toch weer 8. Uiteindelijk onze geblesseerde Maud bereid gevonden om als derde doelpaal te fungeren en dus weer 9. Dan maar beginnen met de wedstrijd. De nummer laatst kwam bezoek, maar wat een sportief en gezellig team. Gewoon aanpassen aan de tegenstander is hun motto waarvoor onze dank.

Kort verslag: wat moest ik niet vergeten? 2 doelpunten Joyce, waarvan 1 een kopbal in de kruising. 2 doelpunten Sophie, 2 doelpunten Veerle,
Aantal assists van Veerle. Geen reddingen (of 1) van Maud. Dit betekent een 6 tand vlak voor tijd. Een onoplettendheid van onze dames of in ieder geval iets wat daar op leek betekende dat een speelster van Sibbe alleen op de goal afkon gaan, maar daar staat onze Maud. Oeps zij volgt mijn instructies wel erg letterlijk op. (Maud je hoeft er alleen maar te gaan staan) en daar kan Sibbe zomaar hun 8ste treffer maken in dit seizoen (proficiat dames). De laatste seconden van de wedstrijd zijn sidderend, want Veerle kan scoren maar legt opzij op Dahnee (redding keepster), weer voorzet, Dahnee voor open goal (paal). Weer voorzet Veerle en weer Dahnee en nu zit die wel, of was het een eigen goal van Sibbe? Snel de videobeelden bekijken en jawel Dahnee heeft voor de 150ste tegentreffer van Keer getekend. En Dahnees eerste goal.
En dus kwam er bier aan te pas om de sportieve frustratie van Keer te vieren (proost dames). Mooie prestatie RVU. Nu op voor de laatste 3 wedstrijden. Te beginnen zaterdag om waarschijnlijk 14.00 uur thuis tegen SCM en dan pinkstermaandag thuis tegen Berg om 11.30 uur.
Wedstrijd tegen GSV wordt nog ingepland. 

Programma zaterdag 14 mei 2016:
RVU DA1 – SCM DA1 18.00 uur

Programma maandag 16 mei 2016:
RVUDA1 – Berg’28 DA1  11.30 uur

Restprogramma Dames:
GSV DA1 – RVU DA1 Datum en tijdstip nog onbekend!
 

Lees vorig bericht

Interview met Bryan Smeets van de Graafschap

Lees volgend bericht

VV Bunde degradeert en Meerssen definitief tweede in 1D