SV Meerssen nieuws

Pinkstermaandag 16 mei SV Meerssen – Heidebloem/Bovitec om 14.30 uur!!! Tevens om 13.00 uur huldiging jubilarissen en na afloop van de wedstrijd barbecue. RKSV Minor 1 – SV Meerssen 1   0 – 2. Door dit resultaat is Meerssen zeker van de 2e plaats in de eindstand met 48 punten uit 25 wedstrijden, doelsaldo 50 – 23.  Verder gaat men ook, zij het op doelsaldo, aan kop voor de 3e periode. Hiervoor leverden 8 wedstrijden 19 punten op en een doelsaldo van 24 – 5. Nu we het toch over cijfers hebben, Meerssen won de laatste 4 wedstrijden op rij, scoorde hierin 15 maal en behield achterin de nul! Minor komt feller uit de startblokken en dwingt, mede door de wind in de rug,  binnen 5 minuten 3 hoekschoppen af tegen 1 voor Meerssen. In de 7e minuut talmt Lloyd Borgers te lang en loopt zich vast. In de 21e minuut pikt Lloyd de bal van een verdediger af en schiet in de lange hoek binnen (0 – 1). Dogan Golpek soleert na 27 minuten aan de achterlijn en zet de bal een ietsje achter  Lloyd voor, weg kans! Uit de 5e hoekschop van Minor wordt de bal op de lat gekopt na 33 minuten. Vanaf de 42e minuut moet Meerssen zonder Lloyd Borgers verder vanwege een spierblessure. Jordie van der Schoot valt in en is meteen dicht bij een treffer. Is Minor voor rust nog iets nadrukkelijker aanwezig dan Meerssen, na rust zijn de rollen omgekeerd. Met wind mee is Meerssen veel gevaarlijker. Dit leidt tot 4 hoekschoppen binnen 3 minuten. 5 minuten na de pauze krijgt Raymond Buis van Minor de twijfelachtige eer dat hij het 50ecompetitiedoelpunt voor Meerssen maakt via een terugspeelbal in het lege doel (0 – 2). Jordie van der Schoot maakt de bal na 56 minuten goed vrij en schiet vervolgens rakelings over. Een minuut later zet Richard Hannon van rechts voor doch Dogan Golpek schiet van dichtbij tegen de uitstekende doelman van Minor aan. Na een uur wedstrijd treft Jordie van der Schoot slechts de lat. Dezelfde speler snelt 4 minuten later op de doelman af  en raakt met zijn schot de voet van de doelman. Hij houdt er alleen maar een hoekschop aan over. Tussen de 70e en 75e minuut is Minor 2 keer gevaarlijk maar Lennart treedt reddend op. Na kansen voor Jordie en Julien Rompelberg (afstandsschot net over)  gaan we de laatste 10 minuten in. Dogan Golpek gaat alleen op de doelman af en vindt deze op zijn weg terwijl een pass op Richard Hannon vrijwel zeker een treffer had opgeleverd. Met nog een schot van Jordie van 25 meter dat de doelman net over de lat tikt en nog een kans voor Minor in de slotfase fluit de uitstekende scheidsrechter Teuben voor het einde. Dat de wind bepalend is geweest voor de 2 verschillende helften blijkt uit de hoekschoppenverhouding. Voor rust 5 – 2 in het voordeel van Minor en na rust 10 – 5 voor Meerssen. Pinkstermaandag komt Heidebloem welk team zondag de 3eperiodetitel binnenhaalde, naar Meerssen. Meerssen gaat dus samen met Heidebloem/Bovitec en Bekkerveld de nacompetitie in. 

SV Meerssen 2 – Eijsden 2   2 – 5
Het 2e liet, na vorige week zondag kampioen te zijn geworden, het letterlijk en figuurlijk lopen tegen Eijsden 2 in de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij rust was het wel nog 2 – 2 tegen de nummer 11, doch na rust kreeg men de kous op de kop. De doelpunten van Meerssen 2 kwamen op naam van Ramon Notermans en Roël Lahaije. In 22 wedstrijden werden 46 punten behaald met een doelsaldo van 64 – 31.

SV Meerssen 3 – Berg’28  2   9 – 3
Meerssen 3 eindigt hierdoor gelijk met Geusselt Sport met elk 43 punten uit 20 wedstrijden en er is een beslissingswedstrijd nodig om uit te maken wie kampioen wordt, te spelen vóór of op donderdag 12 mei. Het doelsaldo van Meerssen 3 is overigens aanmerkelijk beter dan dat van de Maastrichtenaren, namelijk 104 – 37 tegen 52 – 25. Dit telt echter niet in het Amateurvoetbal. Het 100e doelpunt kwam zondag op naam van Mick Ceha.  

RKASV 6 – SV Meerssen 4   4 – 1
Meerssen 4 is met nog 1 wedstrijd voor de boeg 9e met 19 punten uit 19 wedstrijden en een  doelsaldo van 30 – 49. 

IASON 2 – SV Meerssen 5   3 – 2
Kampioenen kunnen ook verliezen (zie Meerssen 2). 57 punten uit 22 wedstrijden, doelsaldo 66 – 24, zijn voldoende voor promotie naar de Res. 5e klasse. 

Programma Pinkstermaandag 16 mei
SV Meerssen 1 – Heidebloem/Bovitec 1   14.30 uur
SV Meerssen 4 – Heer 7   10.30 uur

Programma donderdag 19 en zondag 22 mei
1e ronde Nacompetitie: Uit en thuis

PINKERSTERMAANDAG 16 mei BARBECUE.
Als afsluiting van het voetbalseizoen wordt dit jaar weer een barbecue gehouden voor leden, sponsors en supporters met aanhang op Pinkstermaandag 16 mei a.s. vanaf 17.30 uur in en rondom de kantine (na afloop thuiswedstrijd 1e elftal tegen Heidebloem/Bovitec). De kosten voor deelname aan de barbecue bedragen 9 euro per persoon. Daarvoor krijg je 3 stuks vlees (kotelet, worst en kipsaté) met diverse salades, sausjes en stokbrood. De barbecue wordt verzorgd door Maurice Kikken Catering. Tijdens de barbecue wordt de muziek verzorgd door DJ Wim Frijns (voormalig DJ Diligence Heerlen). Verder worden de jubilarissen Loe van der Coelen (60 jaar lid), Maurice Barbier, John Smeets en Roel Coumans (allen 40 jaar lid) gehuldigd. Aanmelding voor de barbecue dient uiterlijk zondag 8 mei plaats te vinden in de kantine. Attentie: Direct bij inlevering dient betaald te worden.

Kaartavonden overzicht 1e helft 2016

Op de volgende dagen wordt er nog gekaart: donderdag 12 mei en dinsdag 24 mei. SV Meerssen jeugd
Uitslagen maandag 2 en dinsdag 3 mei
Eijsden C2 – SV Meerssen C2   5 – 1
SVME/Oranje Boys F1 – SV Meerssen F2   0 – 1 

Uitslagen zaterdag 7 mei
SV Meerssen A1 – Woezik A1 
Eijsden B1 – SV Meerssen B1 
SV Meerssen C1 – ST WDZ/Sportclub’25  C1G
ST Rood Groen LVC’01/Vijlen C1 – SV Meerssen C2   3 – 1
SV Meerssen D1 – Scharn D3 
ST RKVVM/Sibbe D1 – SV Meerssen D2
SV Meerssen D3 – SC Jekerdal D3 
ST RKVVM/Sibbe F1 – SV Meerssen F2   1 – 0

Programma dinsdag 10 mei
ST SNC’14/BMR F1 – SV Meerssen F1   18.30 uur

Programma donderdag 12 mei
ST SVME/Oranje Boys C1 – SV Meerssen C2   19.00 uur
SV Meerssen D1 – RKASV D1   19.00 uur
SV Meerssen D3 – SC Jekerdal D3   19.00 uur

Programma Bekerfinales zaterdag 14 mei in Sportpark Jekerdal
SV Meerssen D1 – ST Voerendaal/RKSVB D1   13.00 uur
SV Meerssen F1 – Scharn F1   10.00 uur

Programma zaterdag 14 mei
SV Meerssen Mini F – Hellas Mini F   10.00 uur

SPORTDAG – 2e POGING OP ZATERDAG 21 MEI
Op Koningsdag is onze sportdag letterlijk in het water gevallen, daarom organiseren we deze alsnog op zaterdag 21 mei. Deze activiteit organiseren we voor onze eigen jeugdleden van de C-jeugd tot en met de Mini F. Ook jongens en meisjes die niet lid zijn (tot 14 jaar) mogen zich opgeven. Houd jij van spanning, competitie & sensatie? Doe dan ook mee aan de Sportdag 2016!

Wat heb je nodig:
Geschikte kleding (let op het weer), sportschoenen (géén voetbalschoenen), lunchpakket, geld (niet te veel) voor iets te drinken, geen kostbaarheden.

Programma:
09.00 uur   aanwezig leiders, vrijwilligers & ouders die helpen
10.00 uur   aanwezig alle deelnemers
10.30 uur   aanvang spellen
14.30 uur   marathon
15.00 uur   prijsuitreiking

Onze jeugdleden kunnen zich aan- of afmelden bij de eigen teamleider(s). Niet-leden kunnen zich tot uiterlijk zaterdag 14 mei aanmelden via e-mail. Deelname is voor iedereen gratis. Ouders die willen helpen kunnen zich ook aanmelden op onderstaand adres. Aanmelden hulp & niet-leden: P.MDreezen@kpnmail.nl

Seizoen 2016-2017
Iedereen die interesse heeft in voetballen bij SV Meerssen opgelet! Vanaf 9 mei starten we al met het nieuwe seizoen. Alle jeugdleden trainen vanaf die dag met de leeftijdsgroep van volgend seizoen. Spelers die na dit seizoen stoppen met voetballen, hoeven niet meer aan deze trainingen mee te doen, omdat dit onderdeel is van het nieuwe seizoen. Ook niet-leden zijn in deze periode van harte welkom om mee te trainen. Een mailtje naar svmeerssenjeugd@home.nl  is voldoende.

Data voorbereiding:
Week 1                  18.00 uur     19.00 uur   20.15 uur
Maandag 9 mei         E, F & Mini F      C & D          A & B
Woensdag 11 mei    E, F & Mini F      C & D          A & B

Week 2 
Maandag 16 mei      Pinksteren
Woensdag 18 mei   E, F & Mini F      C & D          A & B

Week 3
Maandag 23 mei      E, F & Mini F      C & D          A & B
Woensdag 25 mei   E, F & Mini F      C & D          A & B

Spelers uit 1998-1999    trainen met A-selectie
Spelers uit 2000-2001    trainen met B-selectie  
Spelers uit 2002-2003    trainen met C-selectie
Spelers uit 2004-2005    trainen met D-selectie
Spelers uit 2006-2007    trainen met E-selectie
Spelers uit 2008-2009    trainen met F-selectie
Spelers uit 2010-2011    trainen met F-selectie

Lees vorig bericht

Interview met Bryan Smeets van de Graafschap

Lees volgend bericht

VV Bunde degradeert en Meerssen definitief tweede in 1D