BC Dunatos

Uitslag en wedstrijdverslag afgelopen weekend. Maastricht Knights Heren 1 – Dunatos Heren 1  111-37. H1: een dubbeltje op zijn kant! Op een mooie zonnige zondag, Moederdag wel te verstaan, stond voor de Heren van Dunatos de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. We mochten om 15.15u aantreden in Maastricht bij de studenten van de Universiteit. Als de Knights deze pot wisten te pakken werden ze kampioen. Dunatos gaf alles om dit te voorkomen, tenminste, probeerde. Toen de wedstrijd moest beginnen waren er nog geen scheidsrechters aanwezig, na even te hebben overlegd was er een reserve scheidsrechter geregeld, maar al snel kreeg men te horen dat de aangewezen scheidsrechters bij de verkeerde sporthal waren. De wedstrijd begon dus een kwartiertje later.

Tijdens de warming-up liep het ontzettend lekker, baskets waren goed, ballen waren goed, schoten gingen veelvuldig door het netje! Helaas stond Dunatos al vrij snel weer met beide voeten op de grond. Het eerste kwart kregen we genoeg kansen, zowel onder de ring als schoten buiten de bucket. Het enige verschil tussen de twee teams was dat aan de ‘Maastrichtse’ kant wel gescoord werd en aan de ‘Meerssense’ kant de bal constant van de ring af stuitte. We weten het eerste kwart maar 3 schamele puntjes bij elkaar te sprokkelen, terwijl de Knights hier 21 tegenover zetten! Door de hitte buiten was het in de sporthal ook ontzettend warm.

Dunatos was met 7 man en er werd dus gekozen om lekker door te wisselen, ditzelfde werd ook aan de andere kant van de tafel gedaan. Het tweede kwart ging iets beter aan de groene kant, af en toe kwam er iemand door de defence en forceerde een lay-up en soms ging het schot ook erin! Er werd heel erg veel toegelaten door de scheidsrechters en omdat de studenten een stuk fysieker waren konden die hier hun profijt uit halen. Bij rust was de stand 49-16, de wedstrijd gewoon lekker blijven spelen en het verlies langzaam gaan accepteren. Na de rust ging het scoren bij de tegenpartij rustig door, wij kregen af en toe zelfs moeite om de bal goed te passen naar een teamgenoot.

Het derde kwart verliezen we met een redelijk verschil, tussenstand 87-28. Het vierde kwart is eigenlijk weer precies hetzelfde verhaal als de voorgaande kwarten, Dunatos heeft moeite om te scoren en de Knights weten door snel te spelen vaak een vrij simpele kans goed af te maken. Dunatos weet het seizoen dus helaas niet winnend af te sluiten en verliest met een klein verschil van de kampioen, 111-37. Het dubbeltje had wat mij betreft net zo goed op de andere kant kunnen vallen! De Maastricht Knights dus kampioen en de heren van Dunatos weten zich te handhaven in deze klasse! Op naar het volgende seizoen!

Eindstand competitieteams BC Dunatos:
Gemengd U14-1; 5e plaats Afdeling 3e Klasse
Gemengd U14-2; 6e plaats Afdeling 3e Klasse
Meisjes U16; 7e plaats Afdeling 2e Klasse
Jongens U16; Kampioen Afdeling 2e Klasse
Jongens U18; 7e plaats Afdeling 3e Klasse
Heren U22; 6e plaats Afdeling 1e Klasse
Dames 1; 2e plaats Afdeling 2e Klasse
Heren 1; 8e plaats Afdeling 2e Klasse

Programma vrijdag 13 mei – Sporthal Marsana:
19:30 uur Dunatos Meisjes U16 1 – Titans Meisjes U16 1

Lees vorig bericht

Rommelmarkt Kookstraat terug van weggeweest

Lees volgend bericht

Limburg Preuve Festival naar Rothem, bestuur verbaasd