Limburg Preuve Festival naar Rothem, bestuur verbaasd

De zesde editie van het Limburg Preuve Festival op zaterdag 3 september gaat definitief niet door. Er wordt door initiatievenmakelaar Rene van Druenen nagegaan, of het festival dit jaar en de komende jaren in de gemeente Meerssen georganiseerd kan worden. Dit zal dan gaan gebeuren bij de Rothemermolen in Rothem.

Initiatief Rene van Druenen:
Initiatievenmakelaar Rene van Druenen laat in zijn persbericht weten: als naamgever van het festival en één van de organisatoren van de eerste edities ervan, zou ik het doodzonde vinden als dit succesvolle evenement ter ziele zou gaan door factoren die niets met het festival zelf te maken hebben. De organisatoren willen proberen het festival in afgeslankte vorm, gezien de korte voorbereidingstijd, dit jaar al te laten doorgaan.

Reactie bestuur Limburg Preuve Festival:
Het bestuur van Limburg Preuve festival laat de redactie van meer vandaag weten dat Rene van Druenen nooit zitting heeft gehad in het stichtingsbestuur. De founding fathers van het evenement Limburg Preuve Festival zijn Frank Wormer van het Landgoed Vaeshartelt  en Henk Hoogakker van Slow Food Limburg. De heer Hoogakker geeft verder aan dat de initiatievenmakelaar de naam niet kan gebruiken omdat de naam beschermd is vastgelegd en de formule van het festival is beschreven in de statuten.  De bedoeling van het bestuur van Limburgs Preuve Festival is om vanaf 2017 weer terug te komen met het festival. Zij vinden het een onfatsoenlijke actie van initiatievenmakelaar van Druenen en vinden het vreemd dat hij geen contact met hen heeft gezocht.

Limburg Preuve Festival:
Het Limburg Preuve Festival is niet alleen een festival van streekproducten, maar ook een plaats waar de regio zich presenteert op cultureel gebied. Zo werkte de harmonie van Rothem en het Meerssen mannenkoor mee en waren er speciale programma’s samen met de basisscholen uit de omgeving.

Lees vorig bericht

Fietser zwaargewond bij ongeval

Lees volgend bericht

Guido Leunissen geen hoofdtrainer V.V. RVU