RVU-nieuws

RVU op zoek naar versterking van de vrouwenselectie! Zaterdag 4 juni a.s. D-, E- en F-toernooi van RVU ! In het eerste elftal maakten weer twee nieuwe jeugdspelers hun opwachting. Ruben Petit trad vanaf de allereerste minuut in de basis aan terwijl de 15-jarige Diëgo Vranken in de loop van de tweede helft zijn debuut voor de Rothemse hoofdmacht maakte. Bij RVU ontbraken onder meer Patrick van Holten, Yves Roumans, Julian Moonen terwijl Ryan te Kampe ook al snel in de wedstrijd afhaakte.

Tot de 75e minuut konden de rood-witten het redelijk bol werken tegen de nummer zes van de ranglijst. In het laatste kwartier trof de thuisclub nog viermaal doel. Pinkermaandag volgt de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen het zich veilig gespeelde Susteren.

Het tweede kwam in de 89e minuut op voorsprong middels een benutte strafschop van Tom Boestenen leek door deze treffer de nacompetitie binnen te stappen. Twee minuten in blessuretijd kreeg Heer echter ook een terechte penalty vanwege een domme handsbal in het Rothemse strafschopgebied. Heer liet dit buitenkansje niet onbenut, scoorde de 1-1 en plaatste zich alsnog voor de nacompetitie. Desalniettemin kunnen de mannen van het 2e terug kijken op een zonder meer geslaagde competitie waarin men als vierde eindigde met maar liefst 36 punten. Proficiat met deze mooie prestatie.

Sommigen van het derde hadden weer moeite met opstaan of meldden zich weer laat af voor deze uitwedstrijd daarmee hun ploeggenoten in de kou staan latend. Uiteindelijk vertrok het derde toch naar RKVVL met een compleet elftal. Resultaat een voortreffelijk ruststand van 2-2 bij deze goede opponent. Stefan Verhees raakte echter dermate geblesseerd dat het derde de resterende 45 minuten met 10 spelers verder moest. Eindstand 8-3 in het voordeel van RVU. Met dank aan de afwezigen!

De dames waren op deze zonnige zomer- en Moederdag een maat te groot voor het uiterst sportieve Keer. De dames van bovenop de berg werden dan ook aan de zegekar gebonden met een 7-1 overwinning voor de rood-witten. Het Moederdagcadeautje, de eretreffer van Keer, typeerde de fair play en gemoedelijkheid tijdens deze wedstrijd.

Uitslagen zondag 8 mei j.l.
De Valk 1– RVU 1 8-0
RVU 2 – Heer 2 1-1
RKVVL/Polaris 5 – RVU 3 8-3
RVU VR1 – Keer VR2 7-1

Programma Pinkerweekeinde:
Zaterdag 14 mei a.s.
17:00 RVU 3 – DBSV 6 Competitie

Maandag 16 mei a.s.
14:30 RVU 1 – Sportclub Susteren 1 
11:30 RVU VR1 – Berg’28 VR1

RVU zoekt voetballende vrouwen ter verbreding van haar damesspelersgroep!
De RVU-dames hebben bijna hun voetbalcompetitie erop zitten. Wellicht zullen zij binnenkort hun seizoen afsluiten met een derde of vierde plaats op de ranglijst bij de Seniorendames. Een mooie prestatie van deze jonge voetballende hinden, te meer als men bedenkt dat zij nog allemaal jeugdspeelsters zijn, die eigenlijk in de A-jeugd zouden moeten voetballen.

De competitie heeft echter uitgewezen dat men beschikt over een te kleine speelstersgroep. Vandaar dat onze dames en hun begeleiding op zoek zijn naar vrouwen, die geïnteresseerd zijn om op dinsdag- en donderdagavond in het komende voetbalseizoen trainingen te volgen en op zondag(morgen) aan wedstrijden deel te nemen. 

Geïnteresseerde dames kunnen vrijblijvend informeren bij Hay Dolmans (06-21835486) hay.dolmans@ziggo.nl

D-, E- en F-Jeugdtoernooi RVU op zaterdag 4 juni a.s.
Op zaterdag 4 juni a.s. organiseert de toernooicommissie de traditionele jeugdtoernooien van RVU. In de ochtend zullen de toernooien van de E- en F-jeugd worden gespeeld terwijl in de middag het D-toernooi op het programma staat. Deze zijn bestemd voor spelers/speelsters in de D-, E- en F-categorie. Inschrijvingen zijn nog steeds mogelijk via jeugdsecretaris Theo Breuer (o43-3649459) tlabreuer@home.nl

Binnenkort  zal worden stil gestaan bij de feestelijkheden van de seizoenafsluiting van zondag 1 mei j.l

Lees vorig bericht

Rommelmarkt Kookstraat terug van weggeweest

Lees volgend bericht

Limburg Preuve Festival naar Rothem, bestuur verbaasd