Basisschool de Triangel is het zat en gaat protesteren

Basisschool de Triangel in Ulestraten is het wachten zat en wil dat er door de gemeenteraad een besluit genomen wordt over de gymzaal.
In 2007 is het centrumplan voor Ulestraten gepresenteerd met daarin de bouw van een nieuwe gymzaal tegenover het schoolgebouw in de Kasteelstraat. In die jaren erna is volgens de directeur, Pierre de Rooy, niets meer aan het onderhoud van de gymzaal gedaan. Het gebouw is vochtig, de vloer bobbelig, de touwen en ringen zijn afgekeurd en verwijderd, de sportmaterialen hopeloos verouderd en het sanitair is onhygiënisch, aldus de directeur.

Protesteren:
De school en de andere gebruikers van de gymzaal willen dat de gemeenteraad een positief besluit neemt over de gymzaal. Daarom gaat de school komende donderdag protesteren. De school heeft ouders en kinderen opgeroepen om op donderdagavond 12 mei tussen 18.30 uur en 19.00 uur aanwezig te zijn, voor aanvang van de raadsadviesvergadering, op de markt in Meerssen, bij de ingang van het Klant Contact Centrum. Via spandoeken en petities willen zij de gemeenteraadsleden duidelijk maken dat voor hun de maat vol is.

Op de agenda:
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 25 mei staat het Centrumplan Ulestraten en de gymzaal op de agenda. Voorafgaand hieraan is op donderdag 12 mei een raadsadviesvergadering waar het agendapunt door de raadsleden voorbesproken wordt. Directeur de Rooy heeft in de raadsadviesvergadering spreektijd aangevraagd, waarin hij het standpunt van de school duidelijk zal maken.

Lees vorig bericht

Gewonde politieagent reageert: “incident als zeer heftig ervaren”

Lees volgend bericht

Motie om afsluiting Vliegveldweg te voorkomen