Protest om gymzaal

Voor aanvang van de raadsadviesvergadering van afgelopen donderdagavond protesteerden kinderen van Basisschool de Triangel uit Ulestraten met borden waarop stond “wij willen een nieuwe gymzaal”.
De protesten werden gehouden vóór het gemeentehuis en de kinderen wachtten daar de raadsleden en wethouders op. Niet alle raadsleden kwamen op tijd binnen, een aantal van hen kwamen later binnen.

Onderkomen gymzaal:
De reden voor de protesten is dat de school al meer dan negen jaar zit te wachten op een nieuwe gymzaal. In 2007 is het centrumplan voor Ulestraten gepresenteerd met daarin de bouw van een nieuwe gymzaal tegenover het schoolgebouw in de Kasteelstraat. In de jaren erna is volgens de directeur, Pierre de Rooy, niets meer aan het onderhoud van de gymzaal gedaan. Het gebouw is ondertussen zo onderkomen dat het straks niet meer mogelijk is om er te gymmen.

Raadsadviesvergadering en politieke discussie:
Tijdens de raadsadviesvergadering is dit onderwerp uitgebreid besproken, de voorzitter van de vergadering moest een aantal raadsleden meerdere malen aanspreken met de mededeling dat er geen politieke discussie gevoerd dient te worden aangezien de discussie neigde een te grote politieke lading te krijgen. Een raadsadviesvergadering is in prinipe bedoeld om technische zaken aan de orde te stellen.

Raadsvergadering:
De school hoopt dat de gemeenteraad op 25 mei, tijdens de raadsvergadering, instemt met het voorliggend plan en dat er spoedig een aanvang kan worden gemaakt met de bouw van een nieuwe gymzaal.

Lees vorig bericht

Ochtendwandeling van Nijswiller naar Orsbach

Lees volgend bericht

SV Meerssen nieuws