Rothems Harmonie op benefietconcert

Op zaterdag 4 juni 2016 vindt voor de tweede keer het Benefietconcert georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Basiliek Meerssen plaats in de kerk van  Sint Joseph Arbeider in Meerssen West. Het Meerssens Mannenkoor, Rothems’ Harmonie, de sopraan Veronique Meuffels en bas-bariton  Bart Merx zullen voor u vanaf 20.30 uur een prachtig gevarieerd avondvullend programma verzorgen.

Onderstaand treft u een greep aan uit het repertoire van deze avond:
Cantilena, Spirit of the mountains van Karl Jenkins;  Ja, das schreiben und das lesen uit Der Zigeunerbaron van Johann Strauss;  Vieni, O Levita uit Nabucco van Giuseppe Verdi;  Kodosh  naar arrangement van  G.M.Veltma;  Les pêcheurs de perles van G. Bizet, arr. H.van der Yp;  en Symphonic Highlights from Frozen, arr. Stephen Bulla.

Deze week valt de eer te beurt aan Rothem’s Harmonie om in de spotlights te worden geplaatst. Rothem’s Harmonie dankt haar bestaan aan de opheffing van het Rothem’s Mannenkoor in 1920. Na de opheffing werd op initiatief van de heer Schreurs Rothem’s Fanfare opgericht. Na twee jaar muzikaal leiderschap werd de heer Schreurs opgevolgd door de heer G.F. de Pauw uit Maastricht. Hij vormde in 1929 de fanfare om tot harmonie en de naam werd omgedoopt tot Rothem’s Harmonie.

Tegenwoordig verzorgt de harmonie een aantal concerten,  beginnende met het nieuwjaarsconcert, gevolgd door het lenteconcert, het Renders-Nachtegaalconcert, het concert bij Limburg Preuve op Vaeshartelt, en platzconcerten in de verschillende buurten in Rothem. Met andere korpsen zijn er uitwisselingsconcerten. Tevens luistert de harmonie tal van gelegenheden en evenementen op zoals de eerste Heilige Communie, de jaarlijkse Sacramentsprocessie, en Koningsdag.

Na een aantal jaren heeft de harmonie dit jaar afscheid genomen van dirigent Marc Bongers. Zijn opvolger is Ralf Schreurs, die opgroeide in een muzikale familie. Ralf begon bij Fanfare Concordia Ittervoort op de bugel, en stapte later over op Euphonium.  Na zijn middelbare school ging Ralf naar het Conservatorium en studeerde Docent Muziek.  Na het behalen van zijn Master diploma op Euphonium won Ralf een orkestbaan bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Momenteel werkt hij als docent aan de muziekscholen Myouthic en het RICK en volgt Ralf een directiestudie bij Chris Derikx en geeft hij leiding aan  Rothem’s Harmonie en de Koninklijke Parochiale Harmonie Millen (B).

De volledige opbrengst van het concert is bestemd voor de  restauratiewerkzaamheden van de Basiliek van Meerssen. Het concert begint om 20.30 uur. Na afloop is er nog gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een glaasje wijn.

Entreekaarten
De kaarten kosten 10 Euro per stuk en zijn nu te koop bij: CIGO Meerssen, Xclusief Damesmode, Saveurs, Haarmode “Daisy” Rothem, Slijterij Rekko en kapsalon Ubachs.

Meer informatie? www.vriendenbasiliekmeerssen.nl.

Wij hopen ook u te mogen begroeten op 4 juni? 

Lees vorig bericht

Storing Radio en TV verholpen

Lees volgend bericht

Rechtszaak luchtkwaliteit