Excursie Rivierpark Maasvallei

Langs de Grensmaas is landbouwgrond afgegraven voor het grind dat er onder zit. Deze situatie geeft meer ruimte aan de rivier waardoor de overstromingskans voor de dorpen minder is geworden. Er ontstaat nieuwe natuur, waar veel bloemen en dieren grotere leefgebieden krijgen . Dit alles is aantrekkelijk voor de recreant.Het gebied aan weerszijden van de Grensmaas (of Gemeenschappelijk Maas, zoals de Vlamingen zeggen) heeft een nieuwe naam gekregen: Rivierpark Maasvallei.

Met name in de eerste jaren van de nieuwe situatie zijn de veranderingen zeer groot. Daarom gaan we ook dit jaar weer een net toegankelijk geworden nieuw natuurgebeid bekijken. U zult versteld staan van de bloemenpracht, de vele vogels, fladderende vlinders en zoemende insecten. En in het grind zijn bijzondere stenen te vinden, die we met behulp van zoekkaarten op naam kunnen brengen.

Zondagmiddag 29 mei vertrekt IVN-Meerssen om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij NS-station Meerssen (carpoolen) naar het Kerkplein in Geulle aan de Maas. Daar starten we om 14.00 uur onder leiding van Wim en Els Derks (043 364 3740) voor een wandeling door de nieuwe natuur. Deelname is gratis; iedereen is welkom, ook niet-leden. Denk aan goed schoeisel.

Lees vorig bericht

IVN jeugdgroep ging speuren

Lees volgend bericht

De bieb is open!