De bieb is open!

U heeft er allemaal iets langer op moeten wachten dan gepland, maar de bibliotheek heeft op woensdag 18 mei de deuren geopend voor het publiek. En dat hebben we gemerkt! Velen van u hebben deze gelegenheid aangegrepen om meteen op de eerste dag onze bibliotheek te komen bekijken. Zelf zijn we heel trots op het uiteindelijke resultaat! Aan de vele positieve reacties te horen bent u het met ons eens, dat we op deze tijdelijke locatie toch een sfeervolle ambiance hebben kunnen creëren.      In onze bibliotheek vindt u de boeken voortaan ingedeeld in thema’s, of werelden en iedere wereld heeft een eigen kleur.

Bij Spanning & Avontuur (rood) vindt u bijvoorbeeld de detectives, griezelverhalen, oorlog en verzet, science fiction en fantasy, thrillers en westernverhalen. Maar ook de rubrieken hobby’s, sport en spel, bedrijf en beroep, communicatie, verkeer en vervoer, wetenschap en techniek en computers.

Bij Cultuur & Maatschappij (paars) vindt u de biografieën, psychologische romans, luisterboeken en sociaal-politieke verhalen naast de informatieve rubrieken religie, mens en maatschappij, landen en volken, geschiedenis, muziek, theater en film.

Bij Liefde en Leven (groen) kunt u terecht voor doktersromans, erotische en romantische verhalen, historische romans, familie- en streekromans, grootletterboeken, en DVD’s van verfilmde boeken. Verder vindt u hier de boeken over lichaam en gezondheid, eten en drinken, opvoeding en onderwijs, huis en tuin, dieren, uiterlijk en natuur en milieu.

De jeugdafdeling is opgesplitst in twee werelden : 0 – 8 jaar (roze) en 9 – 12+ (blauw).

Op vrijdag 20 mei om 16.00 uur heeft wethouder Berry van Rijswijk de bibliotheek officieel geopend. Na een speech van bestuursvoorzitter Henk Hausoul werd de wethouder uitgenodigd om de vlag te hijsen, om daarna de toegang tot de bibliotheek te openen. Hij moest daarvoor door een muur van boeken breken.

Het blijft even wennen en zoeken in een nieuwe bieb, maar kom vooral eens kijken, lees een krant of tijdschrift aan onze leestafel, en snuffel rond in de werelden. Koffie en thee staat voor u klaar!

Activiteiten in mei
Donderdag 26 mei : E-books inloopspreekuur van 14.00 tot 16.00 uur – Maak kennis met het e-bookplatform van de bibliotheek waarmee u op uw pc, laptop, e-reader of tablet e-books kunt lenen! Neem uw tablet of laptop en e-reader mee!

Donderdag 26 mei : Ivizi appmoments* van 15.00 tot 16.30 uur, met het laatste nieuws van Apple, mini-workshop, en de gelegenheid om vragen te stellen. € 5,00 incl. koffie/thee, € 7,50 indien samen met partner.

Vrijdag 3 juni : Tablet café – Inlopen tussen 16.00 en 17.30 uur voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet mee!

Meer informatie over deze activiteiten op www.bibliotheekmeerssen.nl.

Vooraf aanmelden is gewenst bij alle activiteiten met een sterretje (*) via events@bibliotheekmeerssen.nl of 043 – 364 2411 (tijdens openingsuren).

Openingstijden bibliotheek: Maandag 14:00 – 17:30 uur Dinsdag gesloten Woensdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur Donderdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur Vrijdag 14:00 – 19:30 uur Zaterdag 10:00 – 13:00 uur Zondag gesloten Proost de Beaufortstraat 45a, 6231 EB Meerssen. Tel.: 043-364 2411
Website: www.bibliotheekmeerssen.nl. E-mail: info@bibliotheekmeerssen.nl

Lees vorig bericht

Excursie Rivierpark Maasvallei

Lees volgend bericht

Knastercross 2016 gaat door, maar wel in een andere opzet