RVU jeugd en dames

Programma maandag 09 mei 2016: RVU A1 – Weltania A1 11 – 0. Een monsteroverwinning voor onze A1 dat op koers blijft voor het kampioenschap. Eind mei weten we meer. Helaas was er geen verslaggever ter plaatse om verslag te doen. Gelukkig ook maar, want hij had er een “schrijfarm” van gekregen.

Programma woensdag 18 mei 2016:
RVU B1 – SC Jekerdal B3 1 – 3
Een wedstrijd om des keizers baard, maar we willen uiteraard gewoon een lekker potje voetballen.Een aantal jongens moeten zaterdag a.s. weer aan de bak in de halve finale van het bekertoernooi en kunnen dus wedstrijd ritme opdoen. De tegenstander had wat aanvulling van getalenteerde C1 spelers. In de eerste helft waren er weinig kansen, waar RVU een licht overwicht had, en dus ook de beste kansen om te scoren. Ruststand 0 – 0.

Na rust hetzelfde spelbeeld, echter RVU springt te slordig om met de kansen. Een penalty wordt zelfs gemist. Een oude voetbalwet zegt dan dat de tegenstander dan scoort en dat gebeurde inderdaad, een vrij trap verdwijnt via een “zwabberbal” in de goal.

Even later soleert Nicky langs 5 tegenstanders en schiet tegendraads binnen, 1 – 1. Helaas vergeet RVU wederom te scoren en Jekerdal komt op 1 – 2 via een afstandschot dat nog licht getoucheerd werd en in de rechter bovenhoek verdwijnt. Omdat er nog 10 minuten te spelen is, wordt de tactiek omgegooid naar 3-4-3, waardoor de verdediging natuurlijk kwetsbaar wordt. Helaas scoort Jekerdal uit de eerste de beste counter meteen de 1 – 3, tevens eindstand. 

Programma zaterdag 21 mei 2016
(Halve finale beker):
RVU B1 – SVH’ 39 B1 1 – 1

RVU wint met 4 – 3 strafschoppenserie
Afgelopen zaterdag trad RVU B1 in het strijdperk tegen SVH uit Herkenbosch. De inzet was plaatsing voor de bekerfinale van het district Zuid II hetgeen heel Limburg en een deel van Noord-Brabant behelst.

RVU opende furieus en had de bezoekers in het eerste half uur stevig in de tang. Binnen vijf minuten kreeg de thuisclub drie mogelijkheden om de score te openen maar de openingstreffer bleef uit. Die verdiende treffer viel toch na ongeveer 15 minuten spel. Na een vrijetrap-situatie reageerde aanvoerder Dwayne Dolmans alert in het doelgebied van SVH en tikte de bal tussen de benen van de goed keepende doelman binnen, 1 – 0. Gelet op het eenzijdige spelbeeld lag een snelle tweede treffer en beslissing voor de hand. RVU kreeg die kansen ook maar de voorwaartsen en middenvelders waren niet scherp voor het doel waardoor SVH in leven bleef en zicht bleef houden op een beter resultaat.

Enkele minuten voor de thee wisten zich de bezoekers onder de druk van RVU uit te worstelen en lieten de eerste plaagstootjes zien. 

Na de thee een heel ander spelbeeld waarbij SVH duidelijk de toon zette en zelf een overwicht had. Kansen voor de ploeg uit Midden-Limburg bleven vooralsnog uit maar de druk op het Rothemse doel nam toe. RVU leed in het middenveld en voorin  te vaak en veel balverlies en was onnauwkeurig in de aannames en passes.  Toch had RVU halverwege de tweede helft haar tegenstander de nekslag kunnen toedienen maar oog in oog met de SVH-doelman was men niet koelbloedig om de score te verdubbelen.

Even later moest Dwayne zijn doelman op de doellijn assisteren teneinde de gelijkmaker te voorkomen. Dat was echter uitstel van executie. Omstreeks de 65e minuut scoorde SVH de verdiende gelijkmaker; de wijze waarop was echter zeer ongelukkig en onnodig, 1 – 1.

In de slotfase kreeg RVU weer iets meer grip op de wedstrijd maar beide ploegen konden verder geen potten breken waarna zij onder warme omstandigheden moe gestreden moesten aantreden voor de beslissende strafschoppenserie.

In die serie viel het dubbeltje voor RVU de goede kant op. RVU begon aan de serie en legde onmiddellijk de druk bij haar tegenstanders uit Herkenbosch. Bas Poper en Dwayne Dolmans scoorden waarna twee spelers van Herkenbosch misten, één daarvan gestopt door Noah. Liam Heusschen en Stacey Collijn hielden hun zenuwen in bedwang en voltrokken het vonnis in deze zinderende strafschoppenserie onder leiding van referee Henk Boesten.

Voor Stacey was bij de strafschoppenserie in de bekerfinale van 2014 al een prominente rol weg gelegd; toen stopte hij de laatste penalty van tegenstander United waardoor RVU voor het eerst bekerwinnaar werd van Zuid II. J.l. zaterdag schoot hij de laatste penalty onberispelijk binnen.

Zaterdag 4 juni a.s. reist ons B1 naar Schijndel (Noord-Brabant) om daar voor het merendeel van deze groep een tweede maal een bekerfinale van Zuid II te spelen. Tegenstander is dan Nijnsel dat zich ook middels het beter nemen van strafschoppen plaatste voor deze finale.

Mannen, gefeliciteerd met deze mooie prestatie en op weg naar het Brabantse land!

SC Jekerdal B4 – RVU B2 5 – 0
Ook bij deze wedstrijd was helaas geen verslaggever aanwezig. Helaas voor onze B2 werd deze wedstrijd geen succes. Jammer maar helaas.

RVU D1 – Leonidas D1  1 – 2
Ook hier was geen verslaggever ter plaatse!

Programma maandag 30 mei 2016:
Berg/Vilt A1 – RVU A1 19.15 u.

Programma zaterdag 04 juni 2016:
RVU B1 – Nijnsel B1 13.30 u.
(Bekerfinale in Schijndel)
RVU F-toernooi 09.30 u.
RVU E-toernooi 09.30 u.
RVU D-toernooi 13.00 u.

RVU Dames
Programma zaterdag 14 mei 2016:
RVU DA1 – SCM DA1 Uitgesteld
Deze wedstrijd ging er uit omdat SCM niet voldoende speelsters had.

Programma maandag 16 mei 2016:
RVUDA1 – Berg’28 DA1Uitgesteld
En deze wedstrijd, 2 dagen later, ging niet door omdat wij niet voldoende speelsters hadden.

Programma woensdag 25 mei 2016:
GSV DA1 – RVU DA1 19.30 u.
Waarschijnlijk wordt dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Je kunt het slechter treffen: GSV is een sportieve, vriendelijke ploeg. Dames: succes!

RVU zoekt voetballende vrouwen ter verbreding van haar damesspelersgroep!
De RVU-dames hebben bijna hun voetbalcompetitie erop zitten. Wellicht zullen zij binnenkort hun seizoen afsluiten met een derde of vierde plaats op de ranglijst bij de Seniorendames. Een mooie prestatie van deze jonge voetballende hinden, te meer als men bedenkt dat zij nog allemaal jeugdspeelsters zijn, die eigenlijk in de A-jeugd zouden moeten voetballen.

De competitie heeft echter uitgewezen dat men beschikt over een te kleine speelstersgroep. Vandaar dat onze dames en hun begeleiding op zoek zijn naar vrouwen, die geïnteresseerd zijn om op dinsdag- en donderdagavond in het komende voetbalseizoen trainingen te volgen en op zondag(morgen) aan wedstrijden deel te nemen. Geïnteresseerde dames kunnen vrijblijvend informeren bij Hay Dolmans (06-21835486) hay.dolmans@ziggo.nl

Lees vorig bericht

College wil plannen snelfietsroute herzien

Lees volgend bericht

Sportdag SV Meerssen kent nu mooi weer