RVU nieuws

RVU B1 na zinderende strafschoppenserie in de bekerfinale Zuid II ! RVU op zoek naar voetballende vrouwen ter verbreding van haar spelersgroep!

Uitslag maandag 16 mei
RVU 1 – Sportclub Susteren 1 2-4 (1-2)

Uitslagen Jeugdteams
Woensdag 18 mei RVU B1 – Leonidas B1 1-3
Vrijdag 20 mei      RVU D1 – Leonidas D1 1-2
Zaterdag 21 mei   RVU B1 – SVH B1 1-1 RVU w.n.s. 4-3
                           Jekerdal B4 – RVU B2 5-0

Afgelopen zaterdag trad RVU B1 in het strijdperk tegen SVH uit Herkenbosch. De inzet was plaatsing voor de bekerfinale van het district Zuid II hetgeen heel Limburg en een deel van Noord-Brabant behelst.

RVU opende furieus en had de bezoekers in het eerste half uur stevig in de tang. Binnen vijf minuten kreeg de thuisclub drie mogelijkheden om de score te openen maar de openingstreffer bleef uit. Die verdiende treffer viel toch na ongeveer 15 minuten spel. Na een vrijetrap-situatie reageerde aanvoerder Dwayne Dolmans alert in het doelgebied van SVH en tikte de bal tussen de benen van de goed keepende doelman binnen, 1-0. Gelet op het eenzijdige spelbeeld lag een snelle tweede treffer en beslissing voor de hand. RVU kreeg die kansen ook maar de voorwaartsen en middenvelders waren niet scherp voor het doel waardoor SVH in leven bleef en zicht bleef houden op een beter resultaat. Enkele minuten voor de thee wisten zich de bezoekers onder de druk van RVU uit te worstelen en lieten de eerste plaagstootjes zien.

Na de thee een heel ander spelbeeld waarbij SVH duidelijk de toon zette en zelf een overwicht had. Kansen voor de ploeg uit Midden-Limburg bleven vooralsnog uit maar de druk op het Rothemse doel nam toe. RVU leed in het middenveld en voorin  te vaak en veel balverlies en was onnauwkeurig in de aannames en passes.  Toch had RVU halverwege de tweede helft haar tegenstander de nekslag kunnen toedienen maar oog in oog met de SVH-doelman was men niet koelbloedig om de score te verdubbelen.

Even later moest Dwayne zijn doelman op de doellijn assisteren teneinde de gelijkmaker te voorkomen. Dat was echter uitstel van executie. Omstreeks de 65e minuut scoorde SVH de verdiende gelijkmaker; de wijze waarop was echter zeer ongelukkig en onnodig, 1-1.

In de slotfase kreeg RVU weer iets meer grip op de wedstrijd maar beide ploegen konden verder geen potten breken waarna zij onder warme omstandigheden moe gestreden moesten aantreden voor de beslissende strafschoppenserie.

In die serie viel het dubbeltje voor RVU de goede kant op. RVU begon aan de serie en legde onmiddellijk de druk bij haar tegenstanders uit Herkenbosch. Bas Poper en Dwayne Dolmans scoorden waarna twee spelers van Herkenbosch misten, één daarvan gestopt door Noah. Liam Heusschen en Stacey Collijn hielden hun zenuwen in bedwang en voltrokken het vonnis in deze zinderende strafschoppenserie onder leiding van referee Henk Boesten.

Voor Stacey was bij de strafschoppenserie in de bekerfinale van 2014 al een prominente rol weg gelegd; toen stopte hij de laatste penalty van tegenstander United waardoor RVU voor het eerst bekerwinnaar werd van Zuid II. J.l. zaterdag schoot hij de laatste penalty onberispelijk binnen.

Zaterdag 4 juni a.s. reist ons B1 naar Schijndel (Noord-Brabant) om daar voor het merendeel van deze groep een tweede maal een bekerfinale van Zuid II te spelen. Tegenstander is dan Nijnsel dat zich ook middels het beter nemen van strafschoppen plaatste voor deze finale.Mannen, gefeliciteerd met deze mooie prestatie en op weg naar het Brabantse land!

RVU zoekt voetballende vrouwen ter verbreding van haar damesspelersgroep!
De RVU-dames hebben bijna hun voetbalcompetitie erop zitten. Wellicht zullen zij binnenkort hun seizoen afsluiten met een derde of vierde plaats op de ranglijst bij de Seniorendames. Een mooie prestatie van deze jonge voetballende hinden, te meer als men bedenkt dat zij nog allemaal jeugdspeelsters zijn, die eigenlijk in de A-jeugd zouden moeten voetballen.

De competitie heeft echter uitgewezen dat men beschikt over een te kleine speelstersgroep. Vandaar dat onze dames en hun begeleiding op zoek zijn naar vrouwen, die geïnteresseerd zijn om op dinsdag- en donderdagavond in het komende voetbalseizoen trainingen te volgen en op zondag(morgen) aan wedstrijden deel te nemen.

Geïnteresseerde dames kunnen vrijblijvend informeren bij Hay Dolmans (06-21835486) hay.dolmans@ziggo.nl

D-, E- en F-Jeugdtoernooi RVU op zaterdag 4 juni a.s.
Op zaterdag 4 juni a.s. organiseert de toernooicommissie de traditionele jeugdtoernooien van RVU. In de ochtend zullen de toernooien van de E- en F-jeugd worden gespeeld terwijl in de middag het D-toernooi op het programma staat. Deze zijn bestemd voor spelers/speelsters in de D-, E- en F-categorie. Inschrijvingen zijn nog steeds mogelijk via jeugdsecretaris Theo Breuer (o43-3649459) tlabreuer@home.nl

Lees vorig bericht

College wil plannen snelfietsroute herzien

Lees volgend bericht

Sportdag SV Meerssen kent nu mooi weer