Sprookjestocht scoutingroepen

Het is zaterdagavond en in Ulestraten verzamelen zich de welpen van de scoutinggroepen uit Ulestraten, Meerssen, Geulle, Valkenburg en Bunde. Nadat er uitleg over de tocht is gegeven zijn de verschillende groepen vertrokken voor een tocht van Ulestraten naar Bunde. Het thema van de tocht is de tovenaar van Oz. 

De tocht loopt via bospaden en de ecoducten over de A2. De welpen moeten zorgen dat de Tinnenman zijn hart terugkrijgt, de vogelverschrikker zijn hersenen en de leeuw van zijn angst afkomt. Dorothee moet met drie feeën de weg terug vinden in het bos. Door het beantwoorden van vragen en het doen van opdrachten door de welpen moet de heks zover komen dat zij het bos uitvlucht en verdwijnt. 

Na actief bezig te zijn geweest komen de welpen aan in het scoutinggebouw in Bunde. Hier worden ze getrakteerd op een hotdog en limonade. Daarna was het tijd om het bedje op te zoeken want zondagmorgen zijn de kinderen opgehaald door hun ouders. Voor de vijf welpen groepen is het een weekend gezellig bezig zijn geweest.

Lees vorig bericht

College wil plannen snelfietsroute herzien

Lees volgend bericht

Sportdag SV Meerssen kent nu mooi weer