Vaeshartelt krijgt tijdens wandeling symbolisch hart terug

Stichting ‘Vrienden van Kasteel Vaeshartelt’ hebben zondag op symbolische wijze aan Vaeshartelt ‘zijn hart terug gegeven’. Na een wandeltocht door de Beukenlaan, waarin vele tientallen hartvormige ballonnen werden gevoerd en begeleid werd door accordeonmuziek, eindigde de wandeling in het park van Vaeshartelt.

In een toespraak heeft Lies Wesseling namens de Stichting de belangrijkste eisen verwoord, Zo noemde zij :geen onherstelbare ingrepen in het cultuur- en natuurhistorisch erfgoed van Vaeshartelt; herstel van de vertrouwde identiteit en gezonde koers van Buitenplaats Vaeshartelt en het stopzetten van de ontslagprocedures voor de mensen die zowel de erfgoedexpertise als de maatschappelijke verbindingen van Vaeshartelt belichamen. Als aan die eisen tegemoet wordt gekomen kunnen vrijwilligers hun werkzaamheden weer gaan oppakken.

Na de toespraak is in het park van Vaeshartelt een kunstwerk geplaatst, dat het ‘Hart van Vaeshartelt’ symboliseert en is aan Wim Hazeu, bestuursvoorzitter van Stichting Buitenplaats Vaeshartelt, een Open Brief aangeboden met daarin de wensen van de Stichting Vrienden en het herhaalde aanbod om te overleggen over de voor Vaeshartelt gewenste koers.

Lees vorig bericht

Octaaf in Meerssen

Lees volgend bericht

SV Meerssen verliest nipt van Vlissingen