Raadsvergadering 25 mei: LPO Meerssen of Meer Vandaag & Gymzaal Ulestraten

In de raadsvergadering van woensdag 25 mei gaat de gemeenteraad zich uitspreken over wie vanaf augustus 2016 volgens hun de lokale omroep wordt. Op de agenda staat ook de eventueel nieuw te bouwen gymzaal in Ulestraten.  

Lokale omroep LPO Meerssen of Meer Vandaag:
In augustus van dit jaar loopt de zendmachtiging van RTMe af. In de raadsvergadering van komende week wordt gestemd wie de zendvergunning gaat krijgen, LPO Meerssen (het vroegere RTMe) of Meer Vandaag. Het besluit van de gemeenteraad is een adviserend advies, het commissariaat voor de media besluit uiteindelijk wie de zendmachtiging daadwerkelijk krijgt.

Gymzaal:
Ook wordt er in deze raadsvergadering een besluit genomen over de bouw van de nieuwe gymzaal in Ulestraten. Tijdens de raadsadviesvergadering waren er al flink wat protesten van scholieren, ouders en leraren. De reden voor de protesten is dat de school al meer dan negen jaar zit te wachten op een nieuwe gymzaal. Het gebouw is ondertussen zo onderkomen dat het straks niet meer mogelijk is om er te gymmen.

Raadsvergadering verplaatst door Octaaf:
Vanwege het octaaf donderdag, is de raadsvergadering verplaatst naar woensdag 25 mei.

In onze nieuwsuitzending van vrijdag een uitgebreid verslag van deze raadsvergadering.

Lees vorig bericht

Live verslag SV Meerssen – VC Vlissingen op Meer FM

Lees volgend bericht

Gemeente start met energieloket