Spannend in de Bieb

‘Bloed in de polder’ is het motto van de Spannende Boeken Weken, die van 3 t/m 19 juni 2016 geheel in het teken van de Hollandse thriller zullen staan. Juni , Maand van het Spannende Boek,  heet voortaan Spannende Boeken Weken. De Nederlandse misdaadliteratuur kent een stevige stamboom: van P. Tesselhoff Jr., die in 1900 het eerste Nederlandse misdaadverhaal schreef, tot HavankJanwillem van de Wetering en van Baantjer naar Tomas Ross, René Appel, Charles den Tex, Simon de Waal en Michael Berg om enkele hedendaagse bloedverwanten te noemen. Ze worden terzijde gestaan door hun zusters in het kwaad zoals Saskia NoortSimone van der VlugtEsther VerhoefLoes den HollanderMarion PauwCorine Hartman en Marelle Boersma. Nederland als plaats delict werpt een andere blik op de Hollandse gezelligheid en tolerantie. Zowel in fictie als in de realiteit, getuige true crime boeken zoals De ontvoering van Alfred Heineken (Peter R. de Vries) en Mocro Maffia (Wouter Laumans en Marijn Schrijver).

De Spannende Boeken Weken worden landelijk afgetrapt met de Avond van het Spannende Boek op 2 juni. Op deze avond worden in Amsterdam de winnaars van De Gouden Strop en de Schaduwprijs bekendgemaakt.

De Gouden Strop is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. De Schaduwprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut.

Uiteraard staan ook in Bibliotheek Meerssen twee weken lang de spannende boeken in de spotlights. In de wereld “Spanning en Avontuur” heeft u een ruime keuze uit zowel Nederlandse als buitenlandse misdaadliteratuur. Ook bij de e-books vindt u spannende boeken. Heeft u nog nooit een e-book gelezen, dan is dit misschien de gelegenheid om het eens te proberen. Met uw bibliotheekpas kunt u via de site www.bibliotheek.nl gratis een account aanmaken en het boek van uw keuze downloaden om te lezen.

Voor meer informatie over de “spannende boeken weken” kunt u de websites www.spannendeboekenweken.nl en www.hebbancrimezone.nl raadplegen.

Activiteiten in juni
Vrijdag 3 juni : Tablet café – Inlopen tussen 16.00 en 17.30 uur voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet mee!
Vrijdag 9 juni :  E-books inloopspreekuur van 14.00 tot 16.00 uur – Maak kennis met het e-bookplatform van de bibliotheek waarmee u op uw pc, laptop, e-reader of tablet e-books kunt lenen! Neem uw tablet of laptop en e-reader mee!
Vrijdag 17 juni : Tablet café – Inlopen tussen 16.00 en 17.30 uur voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet mee!

Openingstijden bibliotheek: Maandag 14:00 – 17:30 uur Dinsdag gesloten Woensdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur Donderdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur Vrijdag 14:00 – 19:30 uur Zaterdag 10:00 – 13:00 uur Zondag gesloten Proost de Beaufortstraat 45a, 6231 EB Meerssen. Tel.: 043-364 2411
Website: www.bibliotheekmeerssen.nl. E-mail: info@bibliotheekmeerssen.nl

Foto bij dit artikel is gemaakt door fotograaf: Casper Rila

Lees vorig bericht

Streetcoaches in Meerssen

Lees volgend bericht

LPO Meerssen reageert en dient klacht in