Contactloos betalen bij de parkeerautomaat in 2017

Bij de vernieuwing van de parkeerautomaten in de gemeente Meerssen in 2015  is ervoor gekozen om de automaten zodanig “flexibel” te maken dat deze met kleine aanpassingen en met weinig kosten geschikt zijn voor nieuwe vormen van betalen. Een van die ontwikkelingen is contactloos betalen met de smartphone of bankpas voorzien van optie contactloos betalen. Bij dit systeem hoeft de gebruiker geen pincode in te toetsen. Je rekent af door je mobiele telefoon of betaalpas tegen de betaalautomaat te houden, of via een betaal-App. Deze betalingswijze kan in o.a. Meerssen pas medio 2017 ingevoerd worden.

DIP&GO Dynamisch pinnen:
Daarnaast zullen de parkeerautomaten ingericht worden voor het Dynamisch pinnen DIP&GO. Voor dynamisch pinnen is geen aangepaste pinpas nodig. Deze pinpas wordt, net als bij normaal pinnen, in de betaalsleuf gestoken. Het enige verschil is dat men geen pincode hoeft in te voeren. Hierdoor is er geen gevaar dat zakkenrollers of andere onverlaten over de schouder meekijken om te proberen de pincode te achterhalen. Beide aanpassingen kunnen voor een bedrag van €1250,00 gerealiseerd worden. Deze kosten worden gedekt uit het project “vervangen/upgraden parkeerautomaten”.

Lees vorig bericht

Zondageditie van Speed & Sound Fest helemaal afgelast

Lees volgend bericht

Meerssen en Valkenburg willen samenwerking onderzoeken