VakantieBieb en LuisterBieb

De VakantieBieb-app is het grote zomercadeau van de Bibliotheek voor iedereen die vakantie viert : op het strand, in de bergen of gewoon thuis. De app omvat een grote selectie Nederlandse e-books, met voor ieder wat wils. De VakantieBieb gaat in juni al open voor de jeugd. In juli zijn de volwassenen ook aan de beurt. Download nu de app op je tablet of mobiel via www.vakantiebieb.nl voor gratis leesplezier voor het hele gezin!

Lezen in de vakantie is leuk én slim!
Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is vanaf nu te downloaden op tablet of mobiel via www.vakantiebieb.nl.

Gratis luisterboeken downloaden
Hebt u wel eens een luisterboek gedownload? Veel mensen zijn er gek op! Het kan heerlijk ontspannen zijn om een verhaal aan te horen, bijvoorbeeld tijdens het autorijden, in bed of tijdens het sporten.

Met de gratis LuisterBieb-app download je vele luisterboeken op je smartphone. Zo heb je altijd een verhaal bij je! Met honderden luisterboeken in vele genres is er voor ieder wat wils, voor zowel studie als ontspanning.  Van literatuur tot talencursussen, van kinderboeken tot thrillers. De LuisterBieb is er voor iedereen. Voor leden van de Bibliotheek zijn alle luisterboeken voor een periode van 3 weken te leen, waarna ze weer verlengd kunnen worden. Ben je (nog) geen lid? Dan kun je genieten van een beperkter aanbod. Ga naar de App Store of Google Play Store en download de app. Registreer je eenmalig, download je favoriete titel via wifi en luister offline waar je maar wilt.

E-books spreekuur
Bent u in het bezit van een e-reader of tablet, maar hebt u hulp nodig om er daadwerkelijk e-books van de bibliotheek op te zetten? Of bent u nieuwsgierig naar tips om handig met de e-reader te lezen?

Kom dan naar het e-books spreekuur. Iedere donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur is onze e-reader dokter aanwezig voor de leden van Bibliotheek Meerssen om te helpen met bijvoorbeeld het downloaden van de benodigde software en e-books. Zij kan u wegwijs maken op de e-reader of tablet zodat er volop genoten kan worden van de mooiste e-books! 

Neem uw eigen tablet of e-reader mee. Indien u een e-reader meeneemt en in het bezit bent van een laptop, neem die dan ook mee. 

Activiteiten in juni
Donderdag 9 juni : E-books inloopspreekuur van 14.00 tot 16.00 uur
Vrijdag 17 juni : Tablet café – Inlopen tussen 16.00 en 17.30 uur voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet mee!
Vanaf 1 juli 2016: Boekenverkoop. Periodiek schrijft Bibliotheek Meerssen boeken af om plaats te maken voor nieuwe titels die in de collectie komen! In de verkoop komen romans, thrillers, literatuur, informatieve boeken, jeugdboeken, tijdschriften: voor elk wat wils. Tijdens openingsuren. Meer informatie over deze activiteiten op www.bibliotheekmeerssen.nl.

Openingstijden bibliotheek:
Maandag 14:00 – 17:30 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur
Donderdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur
Vrijdag 14:00 – 19:30 uur
Zaterdag 10:00 – 13:00 uur
Zondag gesloten
Proost de Beaufortstraat 45a, 6231 EB Meerssen. Tel.: 043-364 2411
Website: www.bibliotheekmeerssen.nl. E-mail: info@bibliotheekmeerssen.nl

Lees vorig bericht

Pas op voor nep-medewerkers Wonen Meerssen

Lees volgend bericht

Zondageditie van Speed & Sound Fest helemaal afgelast