Vrienden Vaeshartelt roepen op tot vertrek directeur

De Vrienden van Vaeshartelt hebben in een schrijven aan het bestuur van Buitenplaats Vaeshartelt opgeroepen tot wijziging van de directiestructuur en vertrek van de huidige directeur en aangedrongen op een overleg van beide besturen.  De reden voor deze stap is dat een eenhoofdige directie risico’s  met zich mee brengt en niet past bij het complexe beheer van landgoed en horeca.

De Vrienden van Vaeshartelt maken zich ernstig zorgen over het teloor gaan van Vaeshartelt als publiek toegankelijk natuurhistorisch- en cultureel erfgoed en dat de directie de organisatie afslankt en omvormt tot een low-budget hotel. Daarbij zijn de vrijwilligers en ondersteunende maatschappelijke groeperingen, verbonden aan de buitenplaats, door het toekomstige beleid van de directie, op non-actief gezet.

De Vrienden zijn onder het motto “Geef Vaeshartelt zijn Hart terug” hiertegen in opstand gekomen en hebben de vrijwilligers hun werk neergelegd met als gevolg dat de buitenplaats er steeds slechter komt uit te zien. Volgens de Vrienden tot grote frustratie van diegene die in de afgelopen jaren het park, de tuinen, de vrijwilligersorganisatie en diverse publieksevenementen hebben opgebouwd. Inmiddels steunen  meer dan 3.000 personen het protest van de Vrienden van Vaeshartelt.

Lees vorig bericht

Jeugdigen gooien ruiten Rothemermolen in

Lees volgend bericht

Sacramentsprocessie in buurtschap de Peel Geulle