RVU nieuws

RVU B1 wint na 2014 weer de district beker van zuid II. RVU A1 kampioen na monsterzege op berg ! Uitslagen: Maandag 30 mei
RVU A1- SV Berg/Vilt A1 12-1(6-1). Zaterdag 4 juni Nijnsel B1 – RVU B1 0-1 (0-1).

Sterk verjongd A1 pakt kampioenschap!
In de winterstop werden 11 B-spelers overgeheveld naar het A1 en een achttal A-spelers overgeplaatst naar de spelersgroepen van 1 en 2. Behoudens de degradatie van onze hoofdmacht bleek gaandeweg het voorjaar dat de betrokkenjeugdspelers allemaal stappen in hun voetbalontwikkeling zetten.

Vorenstaand gegeven werd bewezen door de prestatiecurve van enerzijds ons tweede elftal dat een goede serie neerzette in de tweede helft van de competitie en nipt de promotiewedstrijden naar de 1e klasse miste. Anderzijds deed het sterk verjongde A1 meteen mee om de prijzen in haar klasse. Alleen in de tweede wedstrijd uit tegen het fysiek sterke Schinveld werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven en uiteindelijk een 3-3 gelijkspel behaald. In de daarop volgende wedstrijden wist ons A1 steeds beter om te gaan met de fysieke kracht van hun tegenstanders, die merendeels twee jaren ouder waren.

Afgelopen maandag 30 mei trad RVU aan tegen Berg/Vilt A1 dat nog maar vier punten had behaald. Gelet op de regelgeving diende RVU thuis met minimaal drie doelpunten verschil te winnen om naaste belager Schinveld uiteindelijk de loef af te steken op doelsaldo.

Die klus klaarde ons A1 met grote overtuiging want na 9 minuten stond er al een 3-0voorsprong op het scorebord. Berg kwam even terug toen ze de 3-1 scoorde maar vervolgens liep RVU uit naar 6-1 voorsprong in de rust.

Na de thee ging RVU onverdroten voort met het uitbouwen van haar voorsprong en het tanken van vertrouwen voor de bekerfinale van de daaropvolgende zaterdag. Met geconcentreerd spel, mooi combinatiespel en enkele prachtige doelpunten liep de thuisclub uit naar een klinkende overwinning. Glenn Dolmans maakte na meer dan een half jaar blessureleed in de laatste 10 minuten weer zijn opwachting in het A1.

Arbiter Wil Brouwers beëindigde na 90 minuten de wedstrijd terwijl een eclatante 12-1 eindstand op het scorebord stond. RVU A1 behaalde 25 punten uit 9 wedstrijden, doelsaldo: 47-5.

De volgende spelers hebben hun steentje bijgedragen aan dit kampioenschap. Noah Reneerkens, Bas Goessens, Dwayne Dolmans, Youp Poper, Sander Hoedemakers, Mees Wouters, Sidney Collijn, Glenn Dolmans, Guy Roumans, Max Sweer, Jusuf en Habib Rasid, Tom Maenen, Stan Nijsten, Bas Poper, Ruben Petit, Bryan Heinens, Diego Vranken, Stacey Collijn, Mike Dolmans, Nicky Vluggen, Michael Dupont en Liam Heusschen. Het team stond onder begeleiding van Mick Reneerkens, Marco van de Akker en Hay Dolmans.

RVU B1`fikst het weer: Na 2014 ook bekerwinnaar van Zuid II in 2016!
J.l. zaterdag 4 juni was het zo ver. Na een gesponsorde busreis arriveerden spelers, kader en supporters omstreeks 12 uur in Schijndel.
Na zinderende kwart- en halvefinalewedstrijden tegen DVO en SVH trad RVU B1 op het sportpark Zuideinderpark aan tegen Nijnsel dat maar nauwelijks 5 kilometer hoefde te reizen vanuit het Brabantse St. Oedenrode.

Onder subtropische omstandigheden, de thermometer wees ongeveer 27 graden aan, troffen de rood-witten een fysiek sterke tegenstander. Daar bekend was dat Nijnsel middels haar libero veelvuldig de “lange” bal zou hanteren in de richting van de twee snelle spitsen, werd getracht de Brabantse achterhoede zo snel mogelijk onder druk te zetten. RVU manoeuvreerde zich in de openingsfase meteen in een ideale uitgangspositie. In de derde minuut Liam Heusschen passeerde op magistrale wijze zijn directe opponent waarna hij vanaf de linkerflank een afgemeten voorzet gaf in de richting van de tweede paal van het  Nijnsel-doel. Diego Vranken was er vervolgens als de kippen bij om koppend de score te openen en het eerste Rothemse vreugdedansje in gang te zetten.

Nijnsel was een behoorlijk deel van de eerste helft  van slag. RVU had in die fase het heft in handen op het middenveld. Men schiep zich met name over onze rechtervleugel enkele kansen en mogelijkheden om de score uit te breiden. Die werden niet verzilverd. Verwijtbaar was dat RVU daardoor haar tegenstander zelf in de wedstrijd hield. Pas vlak voor de rust zorgde de rechterspits enkele malen voor dreiging in de Rothemse achterhoede en kreeg het blauw-geel enkele hoekschoppen. RVU bleef tijdens dit Brabantse offensiefje overeind en haalde ongeschonden de rust.

In de tweede helft was het “Engelse” spel van Nijnsel, lange halen vroeg thuis, eigenlijk een kolfje naar de hand van de Rothemse defensie waar aanvoerder Dwayne Dolmans al zijn luchtduels met overtuiging won en met name Mees Wouters en Sander Hoedemakers hun aanvallers de baas bleven. Guy Roumans zorgde voor een slot op de deur. Steeds weer werd de bal van achteruit naar voren “gepompt” maar de rood-witte muur gaf geen krimp.

Terwijl met name Bas Poper en Tom Maenen centraal in het middenveld bleven heersen, bleek dat Nijnsel in de tweede helft minder fit was dan de jongemannen van Rothem. Liefst vier Brabantse spelers moesten het veld ruimen vanwege kramp. RVU daarentegen bleef ook via Jusuf Rasid, Stacey Collijn, Bas Nahuis en Diego Vranken de tegenstander via de flanken bestoken; echter zonder nog tot grote kansen te komen. Kansen waren ook niet meer weg gelegd voor onze spitsen Liam Heusschen, Mike Dolmans en Nicky Vluggen, die veel energie stopten in het zo veel mogelijk voorkomen van de lange halen van de Nijnsel-defensie. Noah hield zijn doel schoon waarna na vijf minuten blessuretijd kwam uiteindelijk het verlossende fluitsignaal van de KNVB-scheidsrechter en behaalde RVU een verdiende 1-0 overwinning in de bekerfinale van District  Zuid II. Zuid II behelst heel Limburg en een aanzienlijk deel van de provincie Noord-Brabant. Het merendeel van deze spelersgroep zorgde daardoor voor een unieke prestatie.

In 2014 werd namelijk op het sportpark van EVV (Echt) tegenstander United in de bekerfinale na het beter nemen van strafschoppen geëlimineerd en won destijds RVU C1 deze districtbeker. Nu, twee jaren later, werd dit kunststukje herhaald en werd binnen drie jaren tijd voor de tweede maal de Districtbeker van Zuid II gewonnen.

Dit elftal heeft ook in de kwart- en halve finale aangetoond te beschikken over een ongekende winnaarsmentaliteit en heeft laten blijken te kunnen presteren terwijl er een grote druk op het elftal lag. Het steeds weer goed onder druk presteren van dit prachtige team geeft extra cachet aan deze magnifieke prestatie.

Omstreeks 16:15 uur werd de Districtbeker aan ons B1 overhandigd. Na de terugreis in Rothem was het in de RVU-kantine nog lang onrustig. Het RVU-bestuur zal op een gepast moment terugkomen op deze prachtige prestatie van deze Gouden Lichting.

RVU zoekt voetballende vrouwen ter verbreding van haar damesspelersgroep!
De RVU-dames hebben bijna hun voetbalcompetitie erop zitten. Wellicht zullen zij binnenkort hun seizoen afsluiten met een derde of vierde plaats op de ranglijst bij de Seniorendames. Een mooie prestatie van deze jonge voetballende hinden, te meer als men bedenkt dat zij nog allemaal jeugdspeelsters zijn, die eigenlijk in de A-jeugd zouden moeten voetballen.

De competitie heeft echter uitgewezen dat men beschikt over een te kleine speelstersgroep. Vandaar dat onze dames en hun begeleiding op zoek zijn naar vrouwen, die geïnteresseerd zijn om op dinsdag- en donderdagavond in het komende voetbalseizoen trainingen te volgen en op zondag(morgen) aan wedstrijden deel te nemen.

Geïnteresseerde dames kunnen vrijblijvend informeren bij Hay Dolmans (06-21835486) hay.dolmans@ziggo.nl

Activiteitenkalender:
Vrijdag 24 juni a.s.  19:30 uur 
Kennismakingsbijeenkomst RVU 1 en 2
Vrijdag 2 september 20:00 uur Barbeque

Lees vorig bericht

Sacramentsprocessie in buurtschap de Peel Geulle

Lees volgend bericht

In juli meer duidelijkheid over nieuw bestuur huurdersvereniging