Bunderbos bronnetjesbos

IVN Meerssen organiseert op woensdag 29 juni een middagwandeling in en rond het Bunderbos. Het Bunderbos staat bekend om het voorkomen van de vuursalamander. De herpetofauna van het Bunderbos bestaat verder uit alpenwatersalamander, kleine watersalamander, groene kikker, bruine kikker, gewone pad en hazelworm. De meest typerende broedvogels van het Bunderbos zijn , boomvalk en grote gele kwikstaart

Geregeld in het Bunderbos waargenomen zoogdieren zijn onder andere ree, das, vos, steenmarter, bunzing, eekhoorn en Rosse woelmuis. In het bos bevindt zich één van Nederlands oudste dassenburchten. (Bron Wikipedia)

De wandeling start om 13.30 uur vanaf het NS station aan de Spoorstraat te Bunde. De gidsen zijn: Jack Savelberg telefoon 043-3642983 en Yvonne Brounts telefoon 0614401879

Lees vorig bericht

Nieuw en uniek in Limburg: Pratsj-volleybaltoernooi

Lees volgend bericht

Noodweer treft Meerssen