Dwalen langs de Geul vanuit je luie stoel

De succesvolle Dwaalfilm doet een nieuwe regio aan. Sinds kort is de Geul toegevoegd aan deze alsmaar uitdijende natuurfilm op internet. Dwaalfilm volgt het riviertje van bron tot monding. Vanuit je luie stoel reis je mee. Ruim 35 korte filmpjes op www.dwaalfilm.eu  brengen de mooiste en boeiendste delen van de Geul in beeld. Omdat de Geul door Duits, Frans en Nederlands taalgebied slingert, is Dwaalfilm Geuldal drietalig.

Ontdekkingstocht
Dwaalfilm Geuldal begint bij de bronnen ten zuiden van Aken en eindigt bij de monding in de Grensmaas ten noorden van Maastricht. Onderweg  ontdek je de voormalige zinkmijnen bij Moresnet, velden vol wilde narcissen in het Hohnbachtal, hellingveentjes met dotterbloemen bij Wolfhaag, woeste Geulbochten bij Partij, Rode Geuzen bij Stokhem, forellen in hartje Valkenburg en wilde paarden bij Ingendael. Dit is nog maar een greep.

Katholiek knipoogje
Verdwalen in het vijfsterrenlandschap van het Geuldal? Geen zorgen! Roomse bakens leiden je moeiteloos langs de waterspreeuw, ijsvogel, gele kwikstaart, grauwe klauwier, zinkviooltje, wilde kat, hazelmuis, weidebeekjuffer en geelbuikvuurpad. ontgaat je nergens.

Streekpromotie
De fraaie clipjes uit Dwaalfilm Geuldal staan ook op youtube. Ze zijn daardoor heel gemakkelijk te linken aan websites van bijvoorbeeld recreatieondernemers, gemeenten, IVN-afdelingen en andere heemkunde- en natuurverenigingen in het Geuldal. Dwaalfilm is streekpromotie ten voeten uit! Een complete lijst van de filmpjes op youtube is op te vragen via hettie.meertens@ark.eu

Dwaalfilm Geuldal is geproduceerd in opdracht van ARK Natuurontwikkeling. Het is een onderdeel van het project “Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur”, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Bron foto:Rombus natuurfilms 

Lees vorig bericht

Hoe toegankelijk is het centrum van Meerssen?

Lees volgend bericht

Luchthavendirecteur zoekt naar oplossing voor overlast lesvliegtuigen