Luchthavendirecteur zoekt naar oplossing voor overlast lesvliegtuigen

Heel wat omwonenden van Maastricht Aachen AirPort klagen al jarenlang over met name de geluidsoverlast die veroorzaakt wordt door kleine lesvliegtuigen. Deze vliegtuigen vliegen circuits rondom het vliegveld en komen ook zo veelvuldig in het Meerssense luchtruim. Wellicht komt hier nu verandering in.  

Op de agenda:
Tijdens de informatiebijeenkomsten over het nieuwe Luchtvaartbesluit, gaf directeur Sander Heijmans toe dat dit tot veel overlast en irritatie leidt. Hij wil dit probleem bij de eerstvolgende bijeenkomst van de CRO, dat is de commissie die staat tussen de omwonenden en het vliegveld, op de agenda zetten. Lesvluchten zijn volgens hem immers geen kernactiviteit van de Limburgse luchthaven.

Oplossing:
Heijmans heeft zelf al een idee hoe de overlast beperkt kan worden. Je kunt dan denken aan samenwerking met omliggende vliegvelden om zo tot een groter luchtruim te komen zodat de belasting van het Zuid-Limburgse luchtruim door lestoestellen minder wordt, aldus Heijmans.

Lees vorig bericht

Beachvolleybal UK98

Lees volgend bericht

Meerssen ontmoet vluchtelingen