Meerssen ontmoet vluchtelingen

Meerssen en OntwikkelingsSamenwerking (MOS) organiseerde in partnerschap met Stichting Duurzaam Meerssen een wandeling met het thema “Meerssen ontmoet vluchtelingen”. De deelnemers aan de wandeling werden eerst ontvangen in Ontmoet Anna. Hier sprak wethouder Berry van Rijswijk hen toe en riep de inwoners van de gemeente Meerssen op wanneer zij een woning beschikbaar hebben deze voor statushouders beschikbaar te stellen.

Ook was er een optreden van rapper Gullham, die zelf aan den lijve ervaart wat het is om vluchteling in Nederland te zijn. Hij liet zijn verhaal horen in een door hemzelf gemaakte rap. Na de ontvangst en het optreden gingen de deelnemers, waaronder een aantal vluchtelingen, in kleine groepen een rondje Meerssen lopen, waarbij ontmoeting, verbinding en uitwisseling de leidraad was en de vluchtelingen een indruk kregen van hun mogelijke toekomstige woonomgeving.

Lees vorig bericht

Luchthavendirecteur zoekt naar oplossing voor overlast lesvliegtuigen

Lees volgend bericht

Open dag nieuwe kalkoenstallen