Vliegveld

Er zijn weer plannen voor het vliegveld MAA. De lengte van de baan wil men optimaal gaan gebruiken, terwijl die ooit al verlengd is om extra veiligheid te realiseren. Is die veiligheid nu niet meer nodig? Door gebruik te gaan maken van deze veiligheidsmarge kunnen grotere en zwaardere vliegtuigen hier terecht. Een nieuwe exploitant heeft dit als eis gesteld. Met alle gevolgen van dien: zwaardere toestellen vliegen lager over woonwijken; daarbij  meer en vaker  geluid. Hierdoor gaat Rothem binnen het risicogebied vallen.

We krijgen meer luchtverontreiniging waaronder fijn stof. De provincie Limburg moet nog meer en veel  geld stoppen in het vliegveld en het omliggende bedrijventerrein. Wanneer durft men zijn verantwoordelijkheid te nemen en te zeggen dat trekken aan een dood paard totaal geen zin heeft. Het vliegveld en zeker de uitbreiding van het gebruik gaat ten kosten van woongenot, recreatie en toerisme. Er komen nog inspraakmogelijkheden. We hopen dat u met ons alert blijft! We houden u op de hoogte.

Milieudefensie Meerssen

meerssen@milieudefensie.nl; 043 3643740
 

Lees vorig bericht

Open dag nieuwe kalkoenstallen

Lees volgend bericht

Cassatieverzoek oud-burgemeester Offermanns afgewezen