BC Dunatos belangrijke informatie

Vanaf nu vervallen de maandag- en woensdagtrainingen en trainen we alleen nog op vrijdag 8 en 15 juli van 18.00-21.00 uur!

Titanenstrijd tussen de ouders en de U12
Het is inmiddels een traditie bij BC Dunatos dat de allerjongsten een wedstrijd spelen tegen hun ouders (en/of broertjes/zusjes). Afgelopen vrijdag, 1 juli 2016 was het weer zover. De ouders hesen zich in de witte (uit) tenues en de U12 speelden in het vertrouwde Dunatos groen. De coaches van de U12 hadden hun handen vol om hun pupillen tot rust te manen. De zenuwen gierden letterlijk door hun keeltjes. De ouders riepen namelijk al weken vantevoren dat er van enig mededogen geen sprake zou zijn. Zij zouden er met de winst vandoor gaan maar zij hadden buiten de coaches van de U12 gerekend. Tactische tips en trucs werden al wekenlang in de oortjes van de U12 gefluisterd. Bij het eerste fluitsignaal leek het er echter op dat de ouders hun belofte gingen waarmaken.

De eerste scores waren voor hen maar dit was duidelijk aan de zenuwen van de U12 te wijten. Al gauw gooiden de U12 het over een andere boeg en werden de eerste punten bij elkaar gesprokkeld. Voorzichtig moet wel gezegd worden dat de scheidsrechters duidelijk op de hand van de U12 waren. Één ouder werd zelfs afgefloten wegens ‘buitenspel’. De scheidsrechter gooide het nog op stress maar hier kun je zo je vraagtekens bij zetten?

De ruststand was nog duidelijk in het voordeel van de ouders: 20 tegen 14 maar in de 2e helft van de wedstrijd werd er met een ander bijltje gehakt. De U12 scoorden puntje voor puntje en toen zij voor het eerst op voorsprong kwamen, was het hek van de dam. De jongelingen roken winst en deden nog een extra duit in het zakje. De ouders waren duidelijk niet berekend op zoveel wilskracht en ook was het snelle spel van de U12 een aanslag op hun conditie.

De U12 trainen namelijk al 2 keer per week. BC Dunatos kan dan ook met trots vermelden dat de U12 de wedstrijd tegen de ouders, winnend heeft afgesloten met een eindstand van 38-30. In de kantine werd de winst gevierd met een glas kinderchampagne en een lekker stukje vlaai! Chapeau voor de U12 en heel veel succes in de competitie, volgend seizoen!

Lees vorig bericht

Nieuwe exploitant Maastricht Aachen Airport

Lees volgend bericht

Wandeling van Eys naar Gulpen