Landelijke Open Imkerijdag

In het weekend van 09 en 10 juli 2016 openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de wereld van de bijenhouderij. Imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun hobby.

Wat doen Bijenhouders:
Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. 

Bij deelnemende imkers in Zuid Limburg vindt U op de volgende adressen: 
⦁ Kasteeltuin Oud-Valkenburg, Oud-Valkenburg 1, Schin op Geul, zondag 10 juli,
⦁ Familie Westra, Fattenbergstraat 22, Neerbeek, zondag 10 juli,
⦁ Bijenpaviljoen Buitenplaats Vaeshartelt, Weert 9, Maastricht, zondag 10 juli,
⦁ BEEing Pure Wiegerweg, Gronsveld, zaterdag 09 & zondag 10 juli,
⦁ Bijenstand Schutterspark, Heidestraat 2, Brunssum, zaterdag 09 & zondag 10 juli.

Lees vorig bericht

Themu klimomloop nieuwe stijl

Lees volgend bericht

Burgemeesters Maastricht, Meerssen en Eijsden-Margraten openen Samenloop voor Hoop