Burgemeesters Maastricht, Meerssen en Eijsden-Margraten openen Samenloop voor Hoop

Op 16 en 17 juli lopen teams uit Maastricht en Mergelland om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, 24 uur in het MECC te Maastricht. De officiële openingshandelingen worden, rond 14.00 uur, verricht door de 3 burgemeesters van Maastricht, Meerssen en Eijsden-Margraten. Zij geven hiermee het startsein voor ruim 100 survivors om de eerste ronde te lopen, daarna sluiten de teams aan en begint een estafetteloop die 24 uur duurt.

Braderie: 
De estafetteteams zorgen naast het lopen ook voor een gezellige braderie en een  artiestenprogramma en iedereen is welkom om van zaterdag 16 juli 14:00 uur tot zondag 17 juli 15:00 de estafettelopers aan te moedigen. Parkeren en entrée is gratis. 

Kaarsenceremonie: 
Een van de hoogtepunten van de Samenloop is de kaarsenceremonie welke rond 23.00 uur op zaterdag zal plaatsvinden. Tijdens deze ceremonie zal al het kunstlicht worden gedoofd of gedimd en zal het gehele parcours verlicht worden met kaarsenzakken. Met deze kaarsenzakken zal een lang lint gevormd worden en de gehele locatie verlichten. Op deze wijze wordt er stil gestaan bij de mensen die dagelijks met kanker te maken hebben. 

Recordpoging Guinness Book of Records: 
Samen met de grote-mensen-loop is er ook een kinderloop. Op zaterdag 16 juli zal om 18:00 uur geprobeerd worden om de grootste polonaise ooit met een clownsneus  te lopen. Dit is een Guinness Book of Records poging. 

Openingsparty op vrijdagavond:
Op vrijdag 15 juli zal in de Muziekgieterij een openingsparty worden gehouden met optredens van de groepen The ProTones, Portrait B en V0iD. De entree van deze avond is € 10,00 en de opbrengst is voor het kankeronderzoek.

Lees vorig bericht

Landelijke Open Imkerijdag

Lees volgend bericht

Voorzomerfeest Binkpop een echt festival