Meerssense boeren in zwaar weer

De overmatige neerslag van de afgelopen maand, heeft ook voor de Meerssense akkerbouw tot grote problemen geleid. Ruud Dullens die in Bunde aardappels verbouwt, kan daar over meepraten. Zijn akker is de laatste weken veranderd in een grote modderpoel waar een groot deel van de aardappels wegrotten. Volgens Dullens kan minstens eenderde van de oogst als verloren worden beschouwd. De uit Bunde afkomstige akkerbouwer, heeft dit soort extremen nog niet eerder meegemaakt.

Toekomst:
Dullens kan in de toekomst deze problemen niet voorkomen. Wetenschappers voorspellen dat extreme weersomstandigheden zoals overmatige neerslag in de toekomst steeds vaker kunnen voorkomen als gevolg van de klimaatverandering door onze CO2 uitstoot.

Verzekering:
Het enige dat Dullens kan doen, is een zogenaamde “brede weersverzekering ” afsluiten die de schade kan dekken. Afgelopen week is een voorstel om de boeren in Limburg te compenseren voor de schade door de tweede kamer afgewezen.

Lees vorig bericht

Vliegveld deel twee

Lees volgend bericht

Gemeenteraad moet terugkomen van zomerreces