Vliegveld deel twee

Maastricht Aachen Airport is  met prachtige foto’s in de krant overgegaan naar een nieuwe exploitant. Gouverneur en burgemeester van Beek ernaast. Normaal draait de exploitant op voor de kosten, maar het Limburgs Parlement vindt het nodig om daar toch maar veel geld in te blijven stoppen. En dat niet alleen: het contract is getekend! Hebben de omwonenden geen stemrecht? Een eis van de nieuwe exploitant is dat de stopway van 250 meter gebruikt gemaakt mag worden als regulier onderdeel van de baan.

Volgens de uitspaak van de Raad van State van 21 april 2004 is die stopway indertijd illegaal aangelegd. Als de reguliere baan verlengd wordt met 250 meter richting Meerssen ten behoeve van gebruik door grotere of zwaarder beladen vliegtuigen, dan moeten de contouren van geluidsoverlast en van veiligheid met minimaal 250 meter verlengd worden in Meerssen. Dan moeten in die verlengde contouren de woningen geïsoleerd worden.

Gezien het veranderde inzicht over luchtkwaliteit en met name de schadelijke effecten van fijnstof, moet daar ook rekening mee gehouden worden. Wij maken ons zorgen en wij willen de bestuurders van Meerssen oproepen om hun verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid van zijn inwoners te nemen en niet zonder meer aan de leiband van de Provincie mee te lopen. Inwoners van Meerssen kom ook in actie. Laat uw stem horen.

Milieudefensie Meerssen
meerssen@milieudefensie.nl 043 3643740 
 

Lees vorig bericht

Zondag 17 juli vakantieconcert op De Boskant

Lees volgend bericht

Meerssense boeren in zwaar weer