Wethouder van Grootheest roept op tot overleg

Sinds 23 april van dit jaar ijvert de Stichting Vrienden Kasteel Vaeshartelt voor het herstel van goed bestuur op Buitenplaats Vaeshartelt. Na tal van brieven en publicaties is het bestuur van de Stichting Buitenplaats Vaeshartelt nog steeds niet ingegaan op het verzoek van de Vrienden van Vaeshartelt om overleg over de vraag: hoe de ontwikkeling van Vaeshartelt ten goede te keren.

Aankondiging wethouder van Grootheest
Wethouder van Grootheest van Maastricht heeft in de gemeenteraadsvergadering van 28 juni, aangekondigd de twee besturen op te roepen met elkaar in overleg te treden. Ondertussen nemen de zorgen van de Vrienden van Vaeshartelt over de gevolgen van het wanbestuur van de Buitenplaats toe.

Kunstwerk verwijderd
Het kunstwerk, Geef Vaes-HART-elt zijn HART terug,dat de Vrienden op 23 mei in de tuin van Vaeshartelt hebben opgericht  is afgelopen weekend, zonder overleg of vooraankondiging, door de directie van Vaeshartelt weggehaald.

Verloedering slaat toe
De verloedering van de Buitenplaats grijpt om zich heen. De staking van de vrijwilligers doet zich voelen. De Bloemenheuf, de in 2012 met Europees en Provinciaal subsidie aangelegde groenten- en fruittuin, ligt er verwaarloosd bij: het fruit rot aan de struiken en het onkruid tiert welig. De door de vrijwilligers aangebrachte beplanting in de omgeving van de ijskelder en de vijver is weggemaaid. De Vrienden stichting blijft zich onverkort inzetten voor herstel van goed bestuur en dit wordt alsmaar urgenter, aldus de Vrienden van Vaeshartelt.

Lees vorig bericht

Wandelen door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

Boekpresentatie Onder Meerssen