Openluchtfilm in het park

Op zaterdag 23 juli is het weer tijd voor de openluchtfilm die ieder jaar georganiseerd wordt door de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. De film wordt, als het weer het toelaat, gepresenteerd in het Proosdijpark (bij de Gloriëtte) in Meerssen.

Dit jaar is gekozen voor de Franse filmkomedie uit 2014 onder regie van Éric Lartigau : La Famille Bélier.

We maken kennis met de zestienjarige boerendochter Paula, die een bijzondere positie heeft in het gezin waarin ze opgroeit. Haar broertje en ouders zijn doof, terwijl zij als enige gewoon kan horen. Dat maakt dat ze in veel situaties de verbindingslijn met de buitenwereld vormt. Ze moet mee op doktersbezoek, telefoneert naar leveranciers, vertaalt wat er op televisie gezegd wordt en helpt mee bij het verkopen van de eigengemaakte kaas op de markt.

Als er op school een gelegenheidskoortje wordt samengesteld, blijkt dat ze ook nog eens prachtig kan zingen. Dat opent de weg naar een auditie voor een zangopleiding in Parijs. De botsing tussen de doofheid van haar familie en haar onvermoede talent tot zingen vormt het hoofdthema van deze komische dramafilm. Paula worstelt ermee: zal haar familie haar wel begrijpen als ze haar nooit kunnen horen, en ligt haar plaats niet eigenlijk op de boerderij?

La famille Bélier toont ons een herkenbaar en meeslepend verhaal, dat versterkt wordt door enkele hilarische scènes. Bovendien wordt op de juiste momenten op het gevoel gespeeld, zodat bepaalde gedeeltes vrijwel niemand onberoerd zullen laten. Met name bij de slotscène zal menig toeschouwer het niet droog houden!

Kom allemaal naar het Proosdijpark op zaterdagavond 23 juli !! De film begint om 21.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Neem zelf dekens of stoelen mee! Bij slecht weer gaat de film door in de aula van de Bibliotheek aan de Proost de Beaufortstraat 45-A.

Lees vorig bericht

Korte middagwandeling en bezoek aan arboretum te Moorveld

Lees volgend bericht

Meer Vandaag krijgt zendmachtiging voor komende 5 jaar