Nationaal hitteplan van kracht

Vanaf vandaag, dinsdag 19 juli, is het Nationaal Hitteplan actief in onze provincie waaronder ook Meerssen. Dit betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Verder is het nodig om alert te zijn op zonverbranding van de huid, want met waarden boven of rond 7 of 8 is de zonkracht erg hoog de komende dagen. Het KNMI heeft voor de aanhoudende hitte waarschuwingscode geel afgegeven. Ook in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel is het nationale hitteplan actief.

Aanhoudende hitte:
De komende dagen zal de temperatuur oplopen naar waarden boven de 30 graden. Ook de nacht wordt niet kouder dan een graad of 20. Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor bepaalde groepen mensen. Vooral ouderen, mensen in verzorgingstehuizen, chronisch zieken en mensen met overgewicht moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting.

Lees vorig bericht

Douzelage etalages in speurtocht de Gansbeek

Lees volgend bericht

Orgelconcerten in Meerssen