De laatste schooldag gevierd en nu vakantie

De schoolvakantie in het zuiden is begonnen. Zo ook bij alle scholen binnen de gemeente Meerssen. Iedere school heeft op z’n eigen manier de laatste schooldag gevierd. Meer Vandaag ging een kijkje nemen bij BS de Gansbeek in Meerssen en BS de Triangel in Ulestraten.

BS de Gansbeek:
Hier namen twee leerkrachten na een lang dienstverband afscheid. Zo namen juffrouw Ied na 45 jaar lesgeven en  juffrouw Marlies na 22 jaar afscheid van de school. De dag begon met een schoolontbijt, gevolgd door een receptie en de afscheidsceremonie van de schoolverlaters. De  twee afscheid nemende leerkrachten hadden voor milieuvriendelijke ballonnen gezorgd en die werden aan het eind van de festiviteiten, achter de Basiliek, opgelaten. Na een laatste erehaag werden de juffen uitgezwaaid.

BS de Triangel:
Basisschool de Triangel ging met alle groepen naar het beachvolleybalterrein bij de familie Hoedemakers. De kinderen van groepen 1, 2 en 3 bouwden zandkastelen. De overige groepen gleden van de schuimglijbaan af en deden allerlei zandspellen. De ouders zorgden dat de kinderen gezonde versnaperingen kregen. Ook kwam aan deze dag een einde en de kinderen begonnen aan de schoolvakantie. De organisatie van UK98 had de glijbaan en het zand, een dag voor het beachvolleybaltoernooi, opengesteld voor de school.

Lees vorig bericht

Ricardo Offermanns voorzitter nationaalpark de Meinweg

Lees volgend bericht

Auto belandt in de greppel