Vrijwilligers gezocht voor Bibliotheek aan Huis

Bibliotheek aan huis is voor iedereen die graag wil blijven lezen maar niet meer zelf naar de bibliotheek kan komen. Vrijwilligers halen en brengen de boeken en andere materialen bij u thuis. Dat kan ook tijdelijk, bijvoorbeeld in de wintermaanden of tijdens een ziekteperiode.

Het principe is simpel: als de lezer niet naar de boeken kan komen, komen de boeken naar de lezer. Tijdens een kennismakingsgesprek kunt u aangeven naar welke boeken uw voorkeur uitgaat. Er zijn veel mogelijkheden: avonturenromans, detectives, historische en familieromans, maar ook moderne literatuur, hobbyboeken, reisverhalen. Daarnaast kunt u tijdschriften, luisterboeken en films lenen. Voor mensen die slechter gaan zien zijn grootletterboeken vaak een uitkomst. Ook hebben we een ruime collectie luisterboeken.

Hoe werkt het?
Na het oriënterend kennismakingsgesprek komt een vaste vrijwilliger regelmatig de door u gewenste materialen bij u thuis brengen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan ‘Bibliotheek aan huis’. U betaalt alleen de kosten van het lidmaatschap. Beschikt u over internet? Dan kunt u natuurlijk ook zelf een keuze maken uit ons grote aanbod. Klik op catalogus en maak uw keuze. Via de vrijwilliger komen de boeken bij u thuis.

Vanaf september gaat Bibliotheek Meerssen de dienstverlening Bibliotheek aan Huis uitbreiden. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor onze speciale bezorgdienst.

Wat verwachten wij van de vrijwilliger?
Klantgerichtheid;
Goede contactuele eigenschappen;
Goede beheersing van de Nederlandse taal;
Affiniteit met de (vaak oudere) doelgroep;
Affiniteit met boeken en lezen, beschikken over basiskennis van boeken, genres en verschillende soorten materialen;
Kunnen omgaan met bibliotheekcatalogus, de plaatsing van materialen en de online/digitale mogelijkheden van de Bibliotheek Meerssen of bereid zijn dit te leren;
Conformeert zich aan de werkwijze van de Bibliotheek aan Huis en het bibliotheekreglement;
gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie van de klant(en);

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger ons team te komen versterken, dan kunt u zich aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan de bibliotheek en bij een van de medewerkers kenbaar maken dat u belangstelling heeft.

De bieb is de hele zomer open
U kunt de hele zomer tijdens de reguliere openingstijden terecht in de bibliotheek voor uw boeken en andere materialen. Ook gaat ons e-book-spreekuur op donderdag (tussen 14.00 en 16.00 uur) in de zomerperiode gewoon door. U bent dus van harte welkom met uw tablet, e-reader en laptop als u hulp wilt of vragen heeft over e-books.

Als extra service verlengt Bibliotheek Meerssen de uitleentermijn en kunt u in de zomerperiode meer materialen lenen op uw bibliotheekpas.

Activiteiten
Boekenverkoop. Tijdens openingsuren! In de verkoop zijn romans, thrillers, literatuur, informatieve boeken, jeugdboeken, tijdschriften, dvd’s: voor elk wat wils. Romans en jeugdboeken kosten € 0,50, informatieve boeken € 1,00.

Openingstijden bibliotheek: Maandag 14:00 – 17:30 uur Dinsdag Gesloten Woensdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur Donderdag 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:30 uur Vrijdag 14:00 – 19:30 uur Zaterdag 10:00 – 13:00 uur Zondag Gesloten Proost de Beaufortstraat 45a, 6231 EB Meerssen. Tel.: 043-364 2411
Website: www.bibliotheekmeerssen.nl. E-mail: info@bibliotheekmeerssen.nl

Lees vorig bericht

Auto belandt in de greppel

Lees volgend bericht

Beachvolleybal Ulestraten zweten en banjeren door het zand