5 KM DonorRun geeft meer kleur aan “Marathon Meerssen 2016″

Mijn naam is Han Hameleers (56 jaar) uit Rothem-Meerssen, en ik heb regelmatig deelgenomen aan hardloopwedstrijden (laatste keer in 2012: 15 km).

Na een 6 maanden lange ziekenhuis periode in begin 2013, waarin ik een dubbele longtransplantatie in Groningen heb moeten ondergaan (vanwege een legionella bacterie!), heb ik mij gerealiseerd hoe belangrijk het geweest is dat er nét op tijd een juiste donor beschikbaar was. Tijdens mijn revalidatie periode heb ik mij dan ook voorgenomen om, uit dankbaarheid aan mijn anonieme donor én vanwege de goede afloop, het belang van orgaandonatie breed onder de aandacht te brengen en te houden (extra noodzakelijk omdat recent het wetsvoorstel omtrent verplichte orgaandonatie door de 2e Kamer is verworpen waardoor jaarlijks ca. 150 levens in Nederland minder gered zullen worden! ) 

Daarom heb ik persoonlijk het initiatief genomen om een 5 km DonorRun te organiseren.

Mijn doel:
méér aandacht voor orgaandonatie én vooral zoveel mogelijk nieuwe orgaanregistraties ! (géén sponsorloop voor €€€ ).

Meer informatie over Orgaanregistratie, zie www.orgaandonatie.nu

Ik ben ontzettend blij dat het bestuur van de hardloopwedstrijd “Marathon Meerssen” haar medewerking heeft gegeven om deze DonorRun samen te organiseren. De Nederlandse Transplantatie Stichting heeft ook haar goedkeuring aan dit initiatief gegeven.

Daarom hoop ik dat zo veel mogelijk deelnemers samen met mij in het speciale Donorshirt de 5 km DonorRun mee rennen op 11 september a.s. om 15.17 uur, met de start op de Markt in Meerssen
Inschrijving kan via de website: http://marathonmeerssen.nl/donorrun/

Natuurlijk heb ik mij zelf ook ten doel gesteld om deze DonorRun uit te gaan lopen.Het mooiste zou natuurlijk zijn wanneer elke deelnemer probeert ook één nieuwe donorregistratie te realiseren. 

Aanmelden voor nieuwe donorregistraties kan iedereen zelf via het speciale Donor Register: https://orgaandonatie.nu doen.

Om de 5 km DonorRun tijdens “Marathon Meerssen” ook extra onder de aandacht te brengen, heeft deze groep een speciaal Donor hardloopshirt (en krijgt elke 5 KM DonorRun deelnemer bij aanmelding een gratis speciaal Donor hardloopshirt, zolang de sponsorde voorraad strekt.

Als ambassadeur van de Stichting Promotie Orgaandonatie (http://wiki.mumc.nl/donorregistratie/stichting-promotie-orgaandonatie)  zal deze Stichting gedurende de gehele dag op de Markt in Meerssen aanwezig zijn met een informatiestand, waar geïnteresseerden verdere informatie kunnen krijgen en inschrijving kan plaatsvinden.

Om de deelnemersgroep aan deze 5 DonorRun ook nog eens extra onder de aandacht te brengen, kan men in een speciaal Donor hardloopshirt lopen (en krijgt elke 5 KM DonorRun deelnemer bij aanmelding dit gratis speciaal Donor hardloopshirt, zolang de sponsorde voorraad strekt).

Lees vorig bericht

Wandelen door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

IVN Wandeling/excursie: De woonplaats van St. Gerlach